Hyarchis.Net zorgt voor digitaliseringslag bij DSB Bank

Door: Vdd Iqware  28-04-2008
Trefwoorden: Document Management, Financiele Dienstverlening, Workflow Management

Waalre, 28 april 2008 – DSB Bank heeft Hyarchis.Net, het ECM-systeem van VDD IQware, geïmplementeerd. De bank gebruikt de documentmanagement functionaliteit voor het structureren en beheren van al haar leverancierscontracten. Het digitaliseren van deze contracten is de eerste fase van de bedrijfsbrede digitaliseringslag die de bank momenteel maakt.

De DSB Bank heeft te maken met een toenemend aantal leverancierscontracten. Door de snelle ontwikkelingen binnen de organisatie en het groeiende aantal locaties nam het zicht op de status van deze contracten af. Door het gebrek aan overzicht voldeed de bank niet meer aan de kwaliteitseisen die zij zichzelf had opgelegd. De bank had tevens de wens om op het gebied van leverancierscontracten kostenbeheersing te realiseren. Om dit mogelijk te maken was het voor de bank essentieel contracten tijdig en ruim voor de opzeggingstermijn te kunnen stopzetten. Met Hyarchis.Net heeft de bank dit weten te realiseren. Alle contracten zijn in Hyarchis.Net centraal gestructureerd en geïndexeerd opgeslagen. Door middel van een alert wordt de status van een contract tijdig weergegeven, waardoor de verantwoordelijke medewerker alle ruimte heeft om het te verlengen of juist te beëindigen.

“We zijn erg tevreden over het resultaat van de eerste fase van onze digitaliseringslag, die oorspronkelijk is gestart als pilot. Onze CIO, Reggie de Jong, had vanuit een eerdere functie goede ervaringen met Hyarchis.Net waardoor de keuze voor VDD IQware eenvoudig te maken was”, aldus Diederik Eijer, projectcoördinator bij DSB Bank. “Flexibiliteit en de toepasbaarheid van het systeem waren voor ons doorslaggevend om ook de digitaliseringslag te maken op het gebied van facturatie. Tevens beschikt VDD IQware over de juiste know-how. En leveren zij ons, met behulp van een sterke implementatiepartner, de juiste begeleiding bij deze voor DSB Bank essentiële nieuwe ontwikkeling.”

------------------

Over DSB Bank
DSB Bank is een financiële dienstverlener die hypothecaire en consumptieve leen-, spaar-, betaal- en verzekeringsproducten levert aan particulieren. De bank heeft een fors marktaandeel van circa 17% op het gebied van consumptief krediet en wil uitgroeien tot de beste consumentenbank van Nederland. DSB Bank is op bescheiden schaal actief in België en Duitsland. De activiteiten van DSB Bank hebben zowel betrekking op financiering voor eigen rekening en risico als bemiddeling voor externe partijen. Naast het merk DSB Bank worden verschillende sterke labels gevoerd zoals Frisia Financieringen, Lenen.nl, Postkrediet en Becam. DSB Bank heeft een dertigtal filialen, geografisch goed verspreid over Nederland. Deze filialen kennen ruime openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur 's morgens tot 21.00 uur 's avonds en op zaterdag en zondag van 9.00 uur 's morgens tot 20.00 uur 's avonds. Uitstekend gekwalificeerde medewerkers staan de klant te woord.
DSB Bank heeft een bankvergunning van de Nederlandsche Bank (DNB) en is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. DSB Bank is als deelnemer aangesloten bij Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). DSB Bank onderschrijft de gedragscode verwerking persoonsgegevens financiële instellingen van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en DSB Bank is deelnemer aan de Consumentenlijn Telemarketing.
Meer informatie: www.dsbbank.nl

Over Planalyse
Planalyse is specialist op het gebied van sturings- en planningsinformatie. Ze ondersteunt organisaties in het verbeteren van hun functioneren met Business Intelligence, Document Management, en combinaties daarvan. Planalyse maakt daarbij gebruik van de producten Corporate Planner, Business Objects en Hyarchis.Net. Hiermee kunnen organisaties in korte tijd hun sturingsprocessen vergaand verbeteren. Planalyse is actief in de financiële dienstverlening, de zorgsector en diverse sectoren in het MKB. Ze is partner van Corporate Planning (Duitsland), Business Objects en VDD IQware. Meer informatie vindt u op www.planalyse.nl.

Over VDD IQware
VDD IQware, opgericht in 1985, is de ontwikkelaar en leverancier van het op de Microsoft.Net technologie ontwikkelde Enterprise Content Management systeem Hyarchis.Net. Hyarchis.Net zorgt voor de digitale opslag en verwerking van alle papieren- en digitale documenten. Met Hyarchis.Net en de ondersteunende diensten van VDD IQware kunnen organisaties de kwaliteit van hun bedrijfskritische processen optimaliseren en een hogere productiviteit per werknemer realiseren. VDD IQware is actief in de financiële dienstverlening, transport & logistiek-, overheid-, zorg & gezondheid- en projectgeoriënteerde sector. Hyarchis.Net wordt ook toegepast in de zakelijke dienstverlening en productie-industrie. Hyarchis.Net bestaat uit de bouwstenen: Document Management, Workflow Management, Records Management, Contract Management, Web Content Management en E-mail Management. Meer informatie: www.hyarchis.net.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 – 5822730
[email protected]

Trefwoorden: Contract Management, Document Management, Ecm-systeem, E-mail Management, Enterprise Content Management, Financiele Dienstverlening, Web Content Management, Workflow Management,