TRC Advocaten zet dFlow.Net in voor digitaal structureren en beheren van cliëntdossiers

Door: Vdd Iqware  18-09-2008
Trefwoorden: Juridisch, Kennismanagement, Digitalisering

Eindhoven, 18 september 2008 – dFlow, leverancier van softwaresystemen voor juridisch Nederland, implementeert de document- en kennismanagement oplossing dFlow.Net bij TRC Advocaten voor het structureren en beheren van alle cliëntdossiers. TRC Advocaten, met vestigingen in Veldhoven, Eindhoven en Horst, heeft te maken met een groot papieren archief dat hoofdzakelijk bestaat uit cliëntdossiers. Op de diverse locaties worden digitale en papieren documentstromen, zoals processtukken, e-mails en notities vastgelegd in de dossiers. Dit is een tijdrovend en onoverzichtelijk proces, omdat de stukken handmatig worden geïndexeerd en opgeborgen, waarbij de aanmaak van de dossiers niet gevolgd en opgevraagd kan worden. Met de implementatie van dFlow.Net wordt dit proces eenvoudiger en inzichtelijker gemaakt.

dFlow.Net digitaliseert en structureert de gehele dossiervorming. Papieren stukken worden bij binnenkomst op het secretariaat gescand, automatisch geïndexeerd en geplaatst in het juiste digitale dossier. Ook de huidige cliëntdossiers worden gescand en centraal opgeslagen in dFlow.Net. De implementatie van dFlow.Net zal in de toekomst de omvang van het papieren archief aanzienlijk verkleinen, waardoor ook het gebrek aan ruimte wordt opgelost. Tevens is dFlow.Net te raadplegen via een webbrowser, waardoor daartoe geautoriseerde medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk dossiers kunnen inzien.

dFlow.Net is gekoppeld aan CClaw, de oplossing van Clip Consultants voor het voeren van dossier-, relatie- en urenadministratie. Door deze integratie worden alle administratieve dossiers ook direct aangemaakt in dFlow.Net en kunnen alle relevante documenten eenvoudig aan het digitale dossier worden toegevoegd.

Mr. R. van der Linden, advocaat en partner bij TRC Advocaten, een van de initiatiefnemers: “In eerste instantie hebben wij gekozen voor een documentmanagement oplossing om ons papieren archief aanzienlijk te reduceren. Door deze dossiers ook digitaal op te slaan, worden de dossiers handzamer en makkelijker toegankelijk. Daarnaast kunnen we onze cliënten meer flexibiliteit bieden, omdat het raadplegen van dossiers niet meer gebonden is aan plaats en tijd. De integratie met CClaw en de prijs-kwaliteitverhouding waren voor ons doorslaggevende elementen om te kiezen voor dFlow.Net.”

----------------

Over dFlow
dFlow is leverancier van digitaal dicteer-, document- en kennismanagement oplossingen. dFlow en haar medewerkers kennen een lange historie binnen de juridische praktijkvoering. Al vele jaren implementeren medewerkers van dFlow geïntegreerde oplossingen ter verhoging van de kwaliteit en productiviteit binnen juridische organisaties. dFlow ondersteunt haar cliënten in hun doelstelling om te werken met moderne automatiseringsoplossingen die aansluiten bij de traditionele werkprocessen. Dit door het leveren van moderne softwaretoepassingen vanuit de visie ‘geen revolutie maar een evolutie’. Meer informatie: www.dflow.nl

Meer informatie:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 – 5822730
[email protected]

Trefwoorden: Advocateur, Cclaw, Clientdossiers, Dflow, Digitalisering, Documentmanagement, Juridisch, Kennismanagement, Softwaresystemen, Trc Advocaten,