VDD IQware en Everest bundelen de krachten

Door: Vdd Iqware  25-09-2007
Trefwoorden: Hypotheken, Totaaloplossing, Digitalisering

Waalre/‘s-Hertogenbosch, 25 september 2007 - VDD IQware en Everest voegen Hyarchis.Net, het Enterprise Content Management systeem van VDD IQware, samen met de hypotheekprocesondersteuning, Everest Mortage Solution. Hiermee wordt een technisch én functioneel geïntegreerde totaaloplossing geboden voor de front- en midoffice automatisering van hypotheekverstrekkers en tussenpersonen.

Hypotheekverstrekkers en tussenpersonen worden dagelijks geconfronteerd met omvangrijke administratieve processen rondom het aanleggen en verwerken van hypotheekdossiers. Zij krijgen te maken met diverse stukken die essentieel zijn voor het afsluiten van een hypotheek, zoals de werkgeversverklaring, bankgarantie en koopovereenkomst. Het handmatig indexeren, controleren en toetsen van deze stukken is arbeidsintensief. Door niet alleen de papierstroom te digitaliseren met Hyarchis.Net, maar ook waarden toe te kennen aan de stukken zoals EMS dat doet kan het proces van aanvraag tot de notaris met maar liefst dertig procent worden verkort.

De stukken, die of via de aanvrager direct of via de tussenpersoon binnenkomen in de postkamer, worden direct gescand en geïndexeerd. De stukken komen terecht in een digitaal dossier dat wordt aangemaakt en beheerd door Hyarchis.Net. EMS hangt aan elk stuk een waarde, waaruit blijkt welke documenten relevant zijn voor de context van de handeling. Op basis van Hyarchis.Net signalering wordt de status van de aanvraag bepaald en gekeken wat de volgende stap in het proces is. Zo kan, voordat alle stukken binnen zijn, worden bepaald of de aanvraag de volgende fase van het proces kan ingaan of niet. Dit versnelt het behandelingsproces enorm.

Kees Buisman, Algemeen Directeur van Everest over de samenwerking: “Hyarchis.Net en EMS zijn complementair met elkaar en bieden samen de hypotheekverstrekker een totaaloplossing van aanvraag tot notaris. Door de samenwerking met VDD IQware kunnen wij de documentstroom digitaliseren en de hypotheekverstrekker een beter rendement laten halen uit ons product.”

“Door het implementeren van Hyarchis.Net voor het digitaliseren van hypotheekdossiers, beschikken organisaties over een flexibele en efficiënte oplossing voor papierarm werken”, aldus André van der Doelen, Algemeen Directeur van VDD IQware. “Door onze krachten te bundelen met Everest kan er in de hypotheekmarkt een nog grotere efficiencyslag worden gemaakt.”

-------------------

Over Everest
Everest is opgericht in 1995 door een aantal zeer ervaren mensen met ervaring in het modelleren en automatiseren van complexe business processen met als doel een efficiënte procesinrichting enerzijds en een effectieve klantbenadering anderzijds. De IT-focus van Everest is gelegen op innovatieve toepasbare technologie en het ontwikkelen van herbruikbare generieke componenten. De proces focus ligt op het verbeteren van de front- en midoffice processen van klanten. Everest heeft haar ervaring in de hypotheeksector gebundeld in het product Everest Mortgage Solution. EMS is dé bewezen oplossing voor geldverstrekkers om snel te kunnen inspelen op de zeer dynamische hypotheekmarkt. EMS biedt een flexibele en efficiënte bedrijfsvoering gecombineerd met betrouwbaar risicomanagement. Meer informatie: www.everest.nl

Over VDD IQware
VDD IQware, opgericht in 1985, is de ontwikkelaar en leverancier van het op de Microsoft.Net technologie ontwikkelde Enterprise Content Management systeem Hyarchis.Net. Hyarchis.Net zorgt voor de digitale opslag en verwerking van alle papieren- en digitale documenten. Met Hyarchis.Net en de ondersteunende diensten van VDD IQware kunnen organisaties de kwaliteit van hun bedrijfskritische processen optimaliseren en een hogere productiviteit per werknemer realiseren. VDD IQware is actief in de financiële dienstverlening, transport & logistiek-, overheid-, zorg & gezondheid- en projectgeoriënteerde sector. Hyarchis.Net wordt ook toegepast in de zakelijke dienstverlening en productie-industrie. Hyarchis.Net bestaat uit de bouwstenen: Document Management, Workflow Management, Records Management, Contract Management, Web Content Management en E-mail Management. Meer informatie: www.hyarchis.net

Meer informatie:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 – 5822730
[email protected] 

 

Trefwoorden: Digitalisering, Everest, Hyarchis.net, Hypotheekverstrekkers, Hypotheken, Totaaloplossing, Vdd Iqware