VDD IQware lanceert HDN Connector

Door: Vdd Iqware  23-07-2009
Trefwoorden: Hypotheek, Hyarchis.net, Vdd Iqware

Eindhoven, 23 juli 2009 – VDD IQware, ontwikkelaar en leverancier van het Enterprise Content Managementsysteem Hyarchis.Net, heeft de HDN Connector ontwikkeld. Met deze connector wordt het DA/DX-protocol van de coöperatieve vereniging Hypotheken Data Netwerk (HDN) ondersteund. Via HDN wordt de communicatie rondom hypotheekaanvragen en offertes digitaal en gestandaardiseerd over een beveiligd netwerk gestuurd. Dit leidt tot het vereenvoudigen en efficiënter inrichten van de communicatie tussen geldverstrekker en intermediair. HDN heeft in samenwerking met acht financiële organisaties twee HDN berichtsoorten gedefinieerd. Eén bericht voor het transport van documenten, het DX-bericht, en één bericht waarmee de aanvraag van een document kan plaatsvinden, het DA-bericht. Dit laatste bericht vervangt als zodanig de stukkenlijst.

Met de HDN Connector kunnen hypotheekstukken die via HDN worden opgevraagd, verstuurd en ontvangen direct worden geplaatst in Hyarchis.Net of een systeem van derden. Hierdoor kunnen ook tussenpersonen die geen gebruik maken van Hyarchis.Net, maar wel aangesloten zijn op het HDN platform, dossierstukken versturen en ontvangen. De dossierstukken kunnen worden verstuurd naar meerdere geldverstrekkers en worden ontvangen door meerdere tussenpersonen.

“Door gebruik te maken van het HDN DA- en DX-bericht wordt het opvragen en het versturen van dossierstukken vereenvoudigd”, aldus Erwin van Egmond, Senior Product Specialist bij VDD IQware. “Voorheen maakten geldverstrekkers en intermediairs gebruik van verschillende classificeringen van dossierstukken, waardoor steeds andere configuratie nodig was. Door de standaardisatie van het berichtenverkeer met HDN DA/DX is dit probleem nu verleden tijd. De HDN Connector speelt hierin een verbindende rol en ook ketenpartners die geen Hyarchis.Net gebruiken kunnen voordelen uit de standaardisering halen.”

---------------------

Over VDD IQware
VDD IQware, opgericht in 1985, is de ontwikkelaar en leverancier van het op de Microsoft.Net technologie ontwikkelde Enterprise Content Management systeem Hyarchis.Net. Hyarchis.Net zorgt voor de digitale opslag en verwerking van alle papieren- en digitale documenten. Met Hyarchis.Net en de ondersteunende diensten van VDD IQware kunnen organisaties de kwaliteit van hun bedrijfskritische processen optimaliseren en een hogere productiviteit per werknemer realiseren. VDD IQware is actief in de financiële dienstverlening, transport & logistiek-, overheid-, zorg & gezondheid- en projectgeoriënteerde sector. Hyarchis.Net wordt ook toegepast in de zakelijke dienstverlening en productie-industrie. Hyarchis.Net bestaat uit de bouwstenen: Document Management, Workflow Management, Invoice Processing, Document Composition, Records Management, Contract Management, Web Content Management en E-mail Management. Meer informatie: www.hyarchis.net.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 – 5822730
[email protected]

Trefwoorden: Hdn, Hyarchis.net, Hypotheek, Vdd Iqware,