VDD IQware neemt het Belgische Docalot over

Door: Vdd Iqware  19-01-2009
Trefwoorden: Overname, Documentmanagement, Enterprise Content Management

Waalre,19 januari 2009 – VDD IQware, ontwikkelaar en leverancier van het Enterprise Content Managementsysteem Hyarchis.Net, geeft met de overname van Docalot vorm aan de Document Composition bouwsteen van Hyarchis.Net. Met deze nieuwe bouwsteen kunnen documenten eenvoudig worden geproduceerd aan de hand van tekstblokken. De gecreëerde output wordt centraal opgeslagen en beheerd in Hyarchis.Net.

Document Composition stelt gebruikers in staat snel en in een vastgelegd formaat documenten te produceren. De bouwsteen assembleert de documenten op basis van sjablonen en data. De Document Composition bouwsteen van Hyarchis.Net kan elk type document produceren zoals welkomstbrieven, aanmaningen, hypotheekoffertes, verzekeringspolissen en jaarlijkse pensioenoverzichten. Documenten kunnen zowel real-time worden geproduceerd (korte doorlooptijden) als in batch (grote volumes). De sjablonen worden door een document designer ontworpen. De document designer heeft géén gedegen IT-kennis nodig en is inhoudelijk betrokken bij het ontwerp van het document. Het systeem is schaalbaar door meerdere parallel werkende componenten.

VDD IQware zal Docalot naadloos integreren in Hyarchis.Net en verder ontwikkelen. Michiel Meijers heeft inmiddels de overstap gemaakt van Docalot naar VDD IQware en geeft leiding aan de productintegratie. Tevens blijft Michiel als productmanager verantwoordelijk voor Docalot/Hyarchis.Net Document Composition toepassingen én blijft hij aanspreekpunt voor de bestaande klanten van Docalot.

“Met de overname van Docalot is het Enterprise Content Managementsysteem Hyarchis.Net compleet”, licht Andre van der Doelen, directeur van VDD IQware de overname toe. “Wij zien bij gebruikers van documentcreatie oplossingen de behoefte aan centraal beheer en opslag van output, om zo te kunnen voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van digitale duurzaamheid. Met de Document Composition bouwsteen is dit nu mogelijk. De overname is geheel in lijn met de groeistrategie van ons bedrijf en de wens de ECM-suite uit te breiden met complementaire oplossingen.”

--------------------

Over VDD IQware
VDD IQware, opgericht in 1985, is de ontwikkelaar en leverancier van het op de Microsoft.Net technologie ontwikkelde Enterprise Content Management systeem Hyarchis.Net. Hyarchis.Net zorgt voor de digitale opslag en verwerking van alle papieren- en digitale documenten. Met Hyarchis.Net en de ondersteunende diensten van VDD IQware kunnen organisaties de kwaliteit van hun bedrijfskritische processen optimaliseren en een hogere productiviteit per werknemer realiseren. VDD IQware is actief in de financiële dienstverlening, transport & logistiek-, overheid-, zorg & gezondheid- en projectgeoriënteerde sector. Hyarchis.Net wordt ook toegepast in de zakelijke dienstverlening en productie-industrie. Hyarchis.Net bestaat uit de bouwstenen: Document Management, Workflow Management, Records Management, Contract Management, Web Content Management en E-mail Management. Meer informatie: www.hyarchis.net.  

Meer informatie:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 – 5822730
[email protected]  

Trefwoorden: Docalot, Document Composition, Documentmanagement, Enterprise Content Management, Hyarchis.net, Overname,