Catharina-ziekenhuis levert medicatie aan 630 cliënten van Vitalis WoonZorg Groep

Door: Vereniging De Medische Staf Catharina-ziekenhuis  05-06-2008


Catharina-ziekenhuis levert medicatie aan 630 cliënten van Vitalis WoonZorg Groep

De apotheek van het Catharina-ziekenhuis gaat de medicijnen leveren aan de 630 cliënten van de verpleeghuizen van Vitalis WoonZorg Groep. Het betreft de locaties Brunswijck, Peppelrode en Wissehaege en alle verpleegunits in andere Vitalis-locaties. De apotheek is gekozen na een openbare aanbesteding. Op 2 juni ondertekenen Vitalis en het Catharina-ziekenhuis een contract voor onbepaalde tijd. Per dag gaat het om meer dan 3000 verschillende pillen.

De verpleeghuisartsen van Vitalis WoonZorg Groep onderzoeken hun cliënten en schrijven de recepten uit. De apotheek van het Catharina-ziekenhuis verzamelt en verpakt vervolgens de medicijnen per patiënt, per dag, per slikmoment. Daarna volgt een videotest om te controleren of de patiënt de juiste medicijnen krijgt in de juiste dosering. Tot slot rijdt een transportbusje van het ziekenhuis langs alle verpleeghuizen om de medicijnen af te leveren.

Opleiding en onderzoek
Vitalis en het Catharina-ziekenhuis verwachten veel van de samenwerking. Naast de levering van medicijnen, werken ze ook samen op het gebied van opleiding en onderzoek. Zo biedt het Catharina-ziekenhuis verpleeghuisartsen de mogelijkheid om opgeleid te worden tot klinisch farmacoloog, waarmee ze zich verder kunnen verdiepen in de werking van geneesmiddelen. Daarnaast doet de apotheek van het Catharina-ziekenhuis onderzoek naar het geneesmiddelgebruik bij ouderen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om geneesmiddelen die valincidenten kunnen veroorzaken of kunnen leiden tot nierfunctiestoornissen. Middelen die dit risico hebben, kunnen beter niet voorgeschreven worden aan ouderen.

Dienstverlening Apotheek
De apotheek van het Catharina-ziekenhuis is de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. Ze is gecertificeerd om zelf medicatie te bereiden en verzorgt de farmaceutische dienstverlening aan verschillende zorgorganisaties als de GGzE en een tiental ziekenhuizen in Nederland.


Contact Vereniging De Medische Staf Catharina-ziekenhuis

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share