17 miljoen V PAY betaalpassen in Europa

17 miljoen V PAY betaalpassen in Europa van Visa Nederland

Door: Visa Nederland  21-09-2007
Trefwoorden: Visa, Creditcard

In zijn presentatie onderstreepte Ayliffe dat V PAY voldoet aan alle SEPA-eisen opgesteld door de Europese Centrale Bank:
• V PAY biedt banken effectieve lage tarieven, tot wel 50% lager dan die van concurrenten;
• Visa’s processing platform kan een V PAY-betaling voor slechts een halve euro cent verwerken;
• V PAY stimuleert de concurrentie tussen de betaalpassystemen, processoren en banken en kan reageren op de lokale marktbehoeftes;
• V PAY wordt bestuurd door alleen Europeese banken en heeft een uniek PAN Europees cooperatief model

“In vier miljoen Europese winkels kan al met V PAY worden betaald en ruim een kwart miljoen geldautomaten zijn nu klaar om V PAY te accepteren. Daarnaast is de uitgifte van V PAY bij Banca Carige in Italië al gestart”, aldus Peter Ayliffe. “Bovendien hebben we contracten afgesloten met 22 banken in acht Europese markten. Kortom V PAY is een realiteit en voldoet aan alle eisen die de Europese Centrale Bank stelt aan een Europese betaalkaart.”

Eerder dit jaar kondigde Visa Europa al samenwerkingen aan in Italië met Capitalia, ICCREA Banca, Banca Sella, Banca Carige en Gruppo Banca Popolare Emilia Romagna. In Duitsland is ZKA met Visa overeengekomen om het gebruik van V PAY door te voeren als bankpas. Ook zijn BVR, DZ BANK en de WGZ BANK met Visa Europa een samenwerkingsverband voor V PAY aangegaan.

Het door Visa Europa ontwikkelde V PAY is een nieuw type betaalkaart voor heel Europa, dat volledig gebaseerd is op het chip en PIN principe. Omdat Visa Europa optimaal gebruik maakt van haar Europees marktleiderschap in chip is het product voor banken kostenefficiënt om in gebruik te nemen, efficiënt voor winkeliers om te accepteren en veilig voor klanten om te gebruiken. V PAY is afgestemd op de behoefte van Europese banken en consumenten en voldoet aan de eisen van SEPA.

# # # #

Over Visa Europa
Er zijn ruim 321 miljoen debet-, credit- en zakelijke Visa kaarten in omloop in Europa. Deze kaarten zijn gebruikt voor aankopen en geldopnamen ter waarde van € 1,2 biljoen in de twaalf maanden voorafgaande aan juni 2006. Bij iedere negen euro die in Europa is uitgegeven, is één euro betaald met een Visa kaart.

Visa Europa is een coöperatie die door 4.500 Europese banken wordt beheerd. Als toegewijde Europese organisatie kan het snel beantwoorden aan de specifieke marktbehoeften van Europese banken en hun klanten. Visa kan zo tevens aan de doelstelling van de Europese Commissie voldoen om een echte interne markt voor betalingen te creëren. Visa Europa is onderdeel van Visa International, de organisatie die wereldwijde interoperabiliteit van producten en het merk Visa bewaakt.

In oktober 2006 kondigde Visa aan dat het de organisatie wereldwijd gaat herstructureren, met uitzondering van Visa Europa. Daarmee wil Visa een nieuw wereldwijd bedrijf creëren: Visa Inc. Als onderdeel van deze herstructurering blijft Visa Europa een coöperatie met exclusieve rechten in Europa.

Wereldwijd is Visa één van de belangrijke betalingsmerken. Visa wordt geaccepteerd bij het onovertroffen aantal van ongeveer 24 miljoen locaties, inclusief één miljoen geldautomaten.

Voor meer informatie, kijk op www.visa.nl


De volledige EFMA speech door Peter Ayliffe is beschikbaar via de Visa Europa Website: http://www.visaeurope.com/pressandmedia/reports/


-----------------------------------

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:
Bex*communicatie, Marjan Jansen
Telefoon: 040 294 52 52
E-mail: [email protected]Trefwoorden: Creditcard, Visa

Contact Visa Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share