Visa bevestigt wereldwijde samenwerking met FIFA

Visa bevestigt wereldwijde samenwerking met FIFA van Visa Nederland

Door: Visa Nederland  03-07-2007
Trefwoorden: Visa Fifa

“Wij verheugen ons op de samenwerking met FIFA. Visa heeft ervaring in het succesvol sponsoren van grote evenementen zoals de Olympische Spelen en de Rugby World Cup”, aldus Michiel Wielhouwer, Country Manager Visa Nederland. “Met deze overeenkomst zetten we ons Visa netwerk van 20.000 financiële instellingen in om tijdens de evenementen toegevoegde waarde te leveren aan onze kaarthouders en partners.”

De eerste FIFA World Cup™ met Visa als partner vindt in 2010 plaats in Zuid-Afrika. Visa ontwikkelt hiervoor programma’s die bijdragen aan een verdere ondersteuning van de betaalacceptatie in winkels, het opbouwen van relaties met ledenbanken en een toenemend volume van toerisme. “We verheugen ons op de samenwerking met onze partners in Zuid-Afrika tijdens de voorbereidingen voor de 2010 FIFA World Cup”, aldus Wielhouwer. “Zuid-Afrika is een belangrijke locatie voor Visa. We werken graag met FIFA samen om een stevig fundament achter te laten na het evenement in 2010.”

FIFA president Joseph S. Blatter: “Het doet me goed dat we nu de belangrijkste zes FIFA Partners aan boord hebben en we onze aandacht en energie kunnen richten op het garanderen van wereldklasse voetbalwedstrijden. Daarnaast wil ik de kracht van de sport inzetten om een aantal grote sociale problemen aan te pakken. Visa heeft al de nodige evaring en sociale betrokkenheid om ons te steunen in onze doelen en we verheugen ons op een vruchtbare samenwerking.”

Visa is voor een periode van acht jaar in staat om haar marketingactiviteiten te verbinden aan FIFA evenementen en wedstrijden zoals de FIFA World Cup™, de FIFA Women’s World Cup, FIFA Confederations Cup, de FIFA Club World Cup, de FIFA U-20 World Cup, de FIFA U-17 World Cup, de FIFA Interactive World Cup, de FIFA Beach Soccer World Cup, de FIFA U-20 Women’s World Cup, FIFA U-17 Women’s World Cup en de FIFA Futsal World Cup. Visa is verder al geruime tijd betrokken bij de Paralympische Spelen. De betaalkaartenorganisatie gaat samen met FIFA de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en promotie van voetbal voor verstandelijk gehandicapten onderzoeken.

# # # #

Over Visa Europa
Er zijn ruim 321 miljoen debet-, credit- en zakelijke Visa kaarten in omloop in Europa. Deze kaarten zijn gebruikt voor aankopen en geldopnamen ter waarde van € 1,2 miljard in de twaalf maanden voorafgaande aan juni 2006. Bij iedere negen euro die in Europa is uitgegeven, is één euro betaald met een Visa kaart.

Visa Europa is een coöperatie die door 4.500 Europese banken wordt beheerd. Als toegewijde Europese organisatie kan Visa snel inspelen op de specifieke marktbehoeften van Europese banken en hun klanten. Visa kan zo tevens aan de doelstelling van de Europese Commissie voldoen om een echte interne markt voor betalingen te creëren. Visa Europa is onderdeel van Visa International, de organisatie die wereldwijde interoperabiliteit van producten en het merk Visa bewaakt.

In oktober 2006 kondigde Visa aan dat het de organisatie wereldwijd gaat herstructureren, met uitzondering van Visa Europa. Daarmee wil Visa een nieuw wereldwijd bedrijf creëren: Visa Inc. Als onderdeel van deze herstructurering blijft Visa Europa een coöperatie met exclusieve rechten in Europa.

Wereldwijd is Visa één van de belangrijke betalingsmerken. Visa wordt geaccepteerd bij het onovertroffen aantal van ongeveer 24 miljoen locaties, inclusief één miljoen geldautomaten.

Voor meer informatie, kijk op www.visa.nl.

-----------------------------------

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:
Bex*communicatie, Peter van Kessel
Telefoon: 040 294 52 52
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Visa Fifa

Contact Visa Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share