Visa Europa en PaySquare voeren de eerste V-PAY transactie uit in Nederland

Visa Europa en PaySquare voeren de eerste V-PAY transactie uit in Nederland van Visa Nederland

Door: Visa Nederland  26-10-2007
Trefwoorden: Visa, Creditcard

De eerste Nederlandse V PAY transactie vond plaats in foto- en elektronicawinkel Capi, een See Buy Fly winkel op luchthaven Schiphol. De transactie werd juist hier verricht omdat de winkel veel Europese bezoekers trekt die binnenkort overstappen naar een V PAY betaalkaart. Na invoering van de pincode voltooide Michiel Wielhouwer, General Manager Benelux van Visa Europa, samen met PaySquare succesvol de eerste transactie. CCV leverde de betaalterminal.

V PAY, de Europese chip en PIN kaart van Visa met een persoonlijke code, maakt het voor kaarthouders mogelijk om in Nederland en in de rest van Europa op een veilige manier geld op te nemen of inkopen te doen. V PAY is door VISA speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en voldoet aan de richtlijnen van SEPA Hierbij houdt de betaalkaartenorganisatie rekening met de behoeftes van de consumenten en van de Europese banken. Al 4 miljoen betaalterminals en meer dan 250.000 bankautomaten in Europa zijn klaar om V PAY te accepteren.

Michiel Wielhouwer: “Dit is een belangrijke stap om V PAY in Europa en Nederland in het bijzonder op de kaart te zetten. Al 22 banken in Europa hebben zich verbonden met V PAY. Europese kaarthouders zijn in staat hun V PAY kaarten in Nederland te gebruiken met dezelfde veiligheidgaranties en gebruiksgemak als in het eigen land. Wij zijn verheugd dat we de eerste V PAY transactie samen met onze partner PaySquare hebben gerealiseerd.”

Jeroen Jungerius, Manager Marketing & Sales Acquiring bij PaySquare: “Wij zien V PAY als een belangrijk SEPA product. Als één van de grootste acquirers in de Benelux willen wij onze klanten in alle belangrijke betaalproducten kunnen voorzien. V PAY is zo’n product. We zijn dan ook trots dat we vanaf vandaag kunnen zeggen dat we dit kunnen aanbieden.”

Om de V PAY-kaart op de Nederlandse markt te introduceren, werkt Visa Europa nauw samen met de Nederlandse banken. Het bijdragen aan de realisatie van een echte Europese betalingsmarkt is één van de hoogste prioriteiten van Visa Europa. Met de ontwikkeling van
V PAY, een echt pan-Europees debetproduct, toont Visa haar betrokkenheid om SEPA op de kaart te zetten. Visa Europa voldoet sinds begin 2007 aan de voorwaarden van het SEPA Cards Framework.

V PAY feiten:
• Bij V PAY wordt gebruik gemaakt van een veiligheidschip, waardoor ‘skimming’ niet mogelijk is. Binnen- en buitenlandse V PAY betalingen worden altijd volbracht met een unieke pincode.
• 17 miljoen V PAY kaarten worden in de toekomst uitgegeven door 22 banken in 8 markten: Duitsland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Frankrijk en Bulgarije.
• 4 miljoen retailers in Europa accepteren V PAY.
• 250.000 bankautomaten in Europa accepteren V PAY.

Trefwoorden: Creditcard, Visa

Contact Visa Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share