Visa Europe introduceert contactloos betalen in Europa: payWave

Visa Europe introduceert contactloos betalen in Europa: payWave van Visa Nederland

Door: Visa Nederland  11-05-2007
Trefwoorden: Visa Paywave Contactloos

Visa heeft een uitgebreid, wereldwijd consumentenonderzoek uitgevoerd om te bepalen wat de beste beschrijving is voor deze contactloze technologie. Visa payWave bleek de perfecte naam. ’Wave’ beschrijft de actie bij het verkooppunt, terwijl ’pay’ de functie van de kaart of betaalapparaat versterkt.

Michiel Wielhouwer, Country Manager Visa Nederland verklaart: “Visa payWave is gekozen vanwege haar briljante eenvoud. Voor de consumenten verklaart de naam alles wat ze moeten weten over het gebruik van contactloze kaarten . Met de introductie van de contactloze betalingen op de Europese markt, is de tijd rijp om deze nieuwe naam bekend te maken.”

Contactloze betalingen zijn met name geschikt voor de detailhandel, zoals (fastfood)restaurants, kiosken, slijterijen, cafés, parkeerplaatsen en automaten die een hoge omzet draaien en waar snelle betalingen gewenst zijn. Uit een Visa-onderzoek is gebleken dat veel consumenten het comfort en de snelheid van de contactloze betaalmanier erg waarderen als alternatief voor contante betalingen.

“Om een aankoop te kunnen doen met de Visa payWave- kaart hoeft de consument enkel de kaart dichtbij het verkooppunt te houden. Door middel van radio frequentie technologie (RF) wordt de betaalinformatie naar een betaalterminal gestuurd. Ieder ander aspect van de betaling wordt op dezelfde als de traditionele manier afgehandeld”, aldus Michiel Wielhouwer.

Visa Europa werkt in Londen samen met de Engelse banken en maakt gebruik van haar ledenbanken in Europa voor de implementatie van contactloos betalen. Visa wil voor oktober 2007 een volledige implementatie realiseren.

Trefwoorden: Visa Paywave Contactloos

Contact Visa Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share