Visa lanceert virtueel eiland op Second Life

Visa lanceert virtueel eiland op Second Life van Visa Nederland

Door: Visa Nederland  04-05-2007
Trefwoorden: Visa, Betaalkaart

Het Visa eiland is op dit moment nog een bouwplaats. De bewoners van Second Life krijgen de mogelijkheid om zelf de invulling van het eiland te bepalen. Moet het een plek worden waar men bijzondere en innovatieve producten kan laten zien? Een testplek voor nieuwe diensten? Of is het simpelweg een plezierige plek waar mensen naar toe kunnen gaan om een virtuele Visa wereld te ervaren?

Michiel Wielhouwer, Country Manager Visa Nederland: “Visa heeft Second Life benaderd op de interactieve manier die gebruikelijk is in deze online wereld. Wat wij hebben gecreëerd is een ‘werk in uitvoering omgeving’ waarbij we hopen dat het eiland op een natuurlijke wijze door de deelname van de bewoners groeit. We sporen onze eilandbezoekers en onze banken aan een bijdragen aan onze aanwezigheid in hun wereld te leveren.”

“We hebben voor dit eiland gekozen vanwege de ligging dicht bij het vaste land, het geeft ons genoeg ruimte voor ontwikkeling en groei. De Second Life wereld is een koploper van technologie en past daarom ook goed bij het werk dat Visa steekt in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën.”


Over Visa Europa
Er zijn ruim 321 miljoen debet, credit, en commercial Visa kaarten in omloop in Europa. Deze kaarten zijn gebruikt voor aankopen en geldopnamen ter waarde van € 1,2 biljoen in de twaalf maanden voorafgaande aan juni 2006. Bij iedere €9 euro die in Europa is uitgegeven, is €1,- betaalt met een Visa kaart.

Visa Europa is een genootschap - een organisatie die door 4.500 Europese banken wordt beheert. Als toegewijde Europese organisatie kan het snel aan de specifieke marktbehoeften van Europese banken en hun klanten antwoorden - de aandeelhouders en de detailhandelaars, en zo aan de doelstelling van de Europese Commissie te voldoen om een echte interne markt voor betalingen te creëren. Visa Europa is onderdeel van Visa International, de organisatie die globale interoperabiliteit van producten en het merk Visa bewaakt.

In Oktober 2006 kondigde Visa aan dat het de organisatie wereldwijd gaat herstructureren, behalve Visa Europa. Daarmee wil Visa een nieuw globaal bedrijf creëren: Visa Inc. Als onderdeel van deze herstructurering, zal Visa Europa een genootschap met exclusieve rechten in Europa blijven.

Wereldwijd is Visa één van de belangrijke betalingsmerken en wordt geaccepteerd bij het onovertroffen aantal van ongeveer 24 miljoen locaties, inclusief één miljoen ATMs.

Voor meer informatie, kijk op www.visa.nl of www.visaeurope.com.

Voor meer (pers)informatie kunt u contact opnemen met:

Bex*communicatie:

Peter van Kessel
Tel. 040 294 52 52
E-mail: Visa@bexcommunicatie.nl

Trefwoorden: Betaalkaart, Visa

Contact Visa Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share