Presentatie Yksi Ontwerpers Milaan

Door: Yksi Ontwerp/winkel/expo  20-03-2007

Yksi Ontwerpers Havenstraat 1 5611 VE Eindhoven Tel. 040-2930440 fax. 040-2930441
e-mail [email protected] / www.yksi.nl Openingstijden: di t/m vr 10.00–17.30 za. alleen op afspraak

Primeur Yksi Ontwerpers op design-evenement in Milaan
Nieuwe methoden om tapijt en vazen te produceren

Samen met zeven andere designers en designbureaus presenteert Yksi Ontwerpers zich onder de noemer ‘Tales from Eindhoven’ op ‘s werelds grootste design-evenement in Milaan. De jaarlijkse meubelbeurs (Salone del Mobile) en de exposities buiten de hallen van de beurs (Fuori del Salone) vinden plaats van 18 tot en met 23 april. Yksi komt dit keer met enkele innovatieve productiemethoden.

Yksi Ontwerpers toont in Milaan de museale opstelling ‘Alibaba en de 40 rovers’. Veertig vazen staan op een groot karpet van 8,2 x 3,2 meter. Het karpet verbeeldt een geabstaheerd perzisch tapijt met een vlakverdeling in felle kleuren. “De laatste jaren worden steeds vaker prints toegepast op grote doeken, deuren, wanden en zelfs gevels van gebouwen. Wij denken dat dit ook gaat gebeuren met vloerbedekking,” aldus Leonne Cuppen van Ontwerpersgroep Yksi.
Ook de vazen zijn bijzonder, met name wat productietechniek betreft. Cuppen: “Met behulp van enorme waterdruk wordt een rvs-buis van binnenuit als het ware in een mal geperst. Vergelijk het met het opblazen van een lange ballon die je vervormt door er op bepaalde plekken in te knijpen.” Yksi nam samen met het bedrijf Expansor de uitdaging aan om deze al langer bestaande ruwe en industriële technologie toe te passen om een elegant interieurproduct te realiseren. De vazen kregen alle een decoratieve nabewerking.

Daarnaast is als primeur de Yksit lounge te zien, uitgevoerd in roestvrij staal en resin en bruikbaar als binnen- en buiten-meubilair.
Het frame bestaat uit een lange buis die zowel de poten, de zitting als de rugleuning vormt. daaromheen een verfijnd vlechtwerk van resin. Dit materiaal is bestand tegen water, vorst en UV-stralen, gewapend tegen schimmelvorming en kleurecht. Geschikt voor alle weertypen zonder onderhoud. Van Bree’s New World is verantwoordelijk voor de fabricage en distributie.

De presentatie van Yksi vormt een onderdeel van gezamenlijke expositie ‘Tales from Eindhoven’ van acht designers en designbureaus uit Eindhoven, een initiatief van Yksi en Design Connection Eindhoven region.

Ontwerpersgroep Yksi bestaat uit Leonne Cuppen, Kees Heurkens en Eduard Sweep, afgestudeerden van de Design Academy Eindhoven. Gedurende hun samenwerking van inmiddels ruim 15 jaar zijn ze uitgegroeid tot een hecht team.
De afgelopen jaren heeft Yksi naast het vele ontwerpen in opdracht een interessante en vernieuwende eigen collectie van meubels, accessoires en andere objecten opgebouwd. Qua stijl sober en ingetogen, zonder al te veel uitbundigheid en overdadige decoraties. Kenmerkend is de zeer degelijke en altijd vakkundige detaillering die kwalitatief hoogwaardige en vooral gebruiksvriendelijke producten en omgevingen oplevert. De vormgeving is telkens verrassend, fris maar tegelijkertijd ook tijdloos, en ingegeven door een voortdurende zoektocht naar nieuwe combinaties van materialen, vormen en productiemethoden.

Het drietal blijft continu in beweging om het vakmanschap verder te ontwikkelen en nieuwe inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld door deelname of bezoek aan beurzen en exposities in binnen- en buitenland, reizen, docentschap aan een kunstacademie, participatie in selectiecommissies en de organisatie van evenementen, seminars en tentoonstellingen.
En natuurlijk is er Galerie Yksi, uitgegroeid tot een bekend platform voor wat er in Nederland leeft op het gebied van toegepaste kunst.
_______________________________________________________________________________
‘Tales from Eindhoven’ is te zien van 18 t/m 23 april in een woonhuis aan de Via Voghera 11 te Milaan, in het hart van de Zona Tortona, de wijk die het centrum vormt van de presentaties buiten de meubelbeurs.
Noot voor de redactie; voor meer informatie of een afspraak kunt u terecht bij Galerie Yksi, Havenstraat 1 te Eindhoven tel. 040-2930440 fax. 040-2930441 e-mail [email protected]


Contact Yksi Ontwerp/winkel/expo

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share