Antiqui Kunst & Antiekbeurs in de ‘Baronie van Breda’

Door: De Caboceer  30-10-2006
Trefwoorden: Kunst, Antiek, Bourgondisch

Huisvesting
De nieuwe huisvesting, het neogotische seminarie ‘Bovendonk’ (1907), ontworpen door de befaamde Nederlandse architect Petrus J.H. (Pierre) Cuypers, doet qua uitstraling niet of nauwelijks onder voor het prachtige monument in Breda en beschikt daarbij over de gewenste faciliteiten. ‘Bovendonk’, rustiek gelegen tussen Breda en Roosendaal, is vanaf de snelweg uitstekend bereikbaar en heeft voldoende (gratis) parkeermogelijkheden.

Het Bijzondere
De organisatie hanteert elk jaar een even objectief als streng selectiebeleid, waardoor ook de meer ervaren beursbezoeker kan genieten van een keur aan prestigieuze objecten. Zoals te doen gebruikelijk bij een kwaliteitsbeurs als deze, zal een onafhankelijke taxateur de getoonde collecties op kwaliteit en authenticiteit beoordelen.

Ook dit jaar zal Antiqui Kunst- & Antiekbeurs de bezoeker verrassen met exposanten die een specialisatie voeren, die men niet zo snel op een gelijkwaardige beurs zal aantreffen. De hoogwaardige collecties, de verschillende stijlperiodes en de aanwezige topstukken, de kennis van de gerenommeerde antiquairs en de grandeur van de locatie zullen voor de liefhebbers voldoende aanleiding zijn om deze achtste editie van Antiqui Kunst- & Antiekbeurs
te bezoeken.

Primeur
Als eerste in Nederland introduceert Antiqui Kunst- & Antiekbeurs de mogelijkheid om een toegangsbewijs via de internet site van Antiqui Kunst-& Antiekbeurs te bestellen. Hierdoor hoeft de bezoeker niet in de rij te staan voor een entreebewijs en kan men sneller toegang verkrijgen tot de beurs.

Inspirerende omgeving
‘Bovendonk’ is gelegen in een mooie streek, met tal van bezienswaardigheden. Zo mogen de Basiliek H.H. Agatha & Barbara, geïnspireerd op de Sint Pieter in Rome, en het enige Nederlands Zouavenmuseum in Oudenbosch zich het het hele jaar door verheugen in een enorme belangstelling. Voor de bezoekers van de beurs is het tevens interessant om te weten dat in de directe omgeving van Hoeven diverse restaurants van naam zijn gevestigd! Deze restaurants zullen, met het oog op Antiqui Kunst-& Antiekbeurs, speciale arrangementen samenstellen die het Bourgondische karakter van Brabant benadrukken.

Voor meer informatie: www.antiqui.nl
Openingstijden
Donderdag 8 februari 2007 : 16.00 tot 21.00 uur
Vrijdag 9 februari2007 : 11.00 tot 19.00 uur
Zaterdag 10 februari 2007 : 11.00 tot 19.00 uur
Zondag 11 februari 2007 : 11.00 tot 18.00 uur

De entree bedraagt € 10,- per persoon. Twaalf- tot zestienjarigen betalen € 5,-.

Trefwoorden: Antiek, Antiekbeurs, Antiqui, Bourgondisch, E-ticket, Kunst,

Contact De Caboceer

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share