Nieuwe stofzuiger T 9/1 Bp van Kärcher.

Door: Kärcher  16-06-2006
Trefwoorden: Retail, Industrie, Stofzuiger

HYBRIDEZUIGER WERKT MET EN ZONDER STROOMKABEL.

De nieuwe stofzuiger T 9/1 Bp van Kärcher is uitgerust met de wereldwijd unieke hybridetechnologie. Naar behoefte kan met of zonder netstroom schoongemaakt worden. Waar geen stopcontact is of waar mogelijk over de kabel gestruikeld kan worden, kan men overschakelen op batterijaandrijving. De zuiger is dan ook bijzonder goed geschikt voor de dagelijkse reiniging tijdens de openingsuren, daar waar passage van mensen is en in ruimten zoals kantoren, hotels, winkels en bioscopen.

Beide batterijen zijn in de kap ondergebracht en kunnen gemakkelijk gewisseld worden. Zodra de eerste ontladen is, wordt automatisch overgeschakeld naar de tweede. Het toestel is met zijn 58 dB(A) zeer stil en is daardoor erg geschikt voor gebruik tijdens de werkuren. De nieuwe lithium-ionenbatterijen leveren tot 40% meer energie en zijn toch 40% lichter dan de traditionele NiCd- of NiMH-batterijen.

De autonomie met twee batterijen bedraagt 35 minuten, de oplaadtijd telkens slechts 60 minuten. Een indicator aan de bovenzijde van de zuiger geeft aan wanneer wisseling nodig is. Opladen is altijd mogelijk, zonder de cellen te beschadigen. Bovendien treedt met deze technologie geen ongewenst “geheugeneffect” op. Een 4-vaks snellaadapparaat wordt meegeleverd, met extra batterijen kan bijna zonder onderbreking gewerkt worden.

De T 9/1 Bp is afgestemd op dagelijks intensief gebruik. Het toestel kan eenvoudig met de voet aan- en uitgeschakeld worden, zonder dat men zich moet bukken. Dankzij de robuuste rubberen rol- en zwenkwielen is het toestel gemakkelijk verplaatsbaar. De 10 meter lange stroomkabel kan volledig rond de houder aan de turbinekop gewikkeld en vastgemaakt worden. De handige greep aan de bovenzijde van de zuiger maakt hem vlot transporteerbaar over trappen en drempels. Bij stilstand kan de zuigbuis worden vastgezet aan de tank.

Het toestel is standaard uitgerust met een bijzonder slijtvaste vliesfilterzak. Deze kan twee keer meer stof opnemen dan een traditionele papierfilter. Men kan ook kiezen om alleen met een permanente hoofdfilter uit wasbaar nylon te zuigen. Als toebehoren is de elektrische zuigborstel ESB 28 verkrijgbaar. Deze kan worden aangesloten op het ingebouwde stopcontact en verhoogt de reinigende werking van de zuiger, het tapijt wordt vezeldiep gereinigd en opgeborsteld.

Trefwoorden: Bedrijfsruimtereiniging, Facilitymanagement, Industrie, Retail, Stofzuiger,

Contact Kärcher

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share