Inventarisatieformulier Online

Inventarisatieformulier Online van Smart Planning

Door: Smart Planning  15-06-2008
Trefwoorden: Verzekeringen, Marketing, Afm

Het Inventarisatieformulier Online is ontwikkeld voor het intermediair die zich bewust is van de (wettelijke) noodzaak van het vastleggen van een klant/risicoprofiel en van de commerciële mogelijkheden die een uitgebreide database van zijn klanten biedt. Kleinere kantoren, vaak zonder assurantiepakket, hebben met het Inventarisatieformulier Online de mogelijkheid om hun klantgegevens professioneel op te slaan, terwijl de applicatie voor grotere kantoren met meerdere adviseurs kan bijdragen aan een controleerbare dossiervorming.

Klanten krijgen alleen die vragen te beantwoorden die voor hem of haar van toepassing zijn. Als de klant aangeeft absoluut geen risico te willen nemen, zullen er bijvoorbeeld geen vragen met betrekking tot beleggingsverzekeringen verschijnen. Klanten kunnen het formulier online invullen op het tijdstip dat het hem of haar uitkomt. Voordeel is tevens dat het intermediair in een relatief kort tijdsbestek een eenduidig profiel van zijn klanten in het dossier beschikbaar heeft.

Het inventarisatieformulier Online wordt met het eigen bedrijfslogo en adresgegevens beschikbaar gesteld tegen een eenmalige aanschafprijs. De kosten voor hosting zijn afhankelijk van het aantal klanten van een intermediair dat het Inventarisatieformulier Online invult.
De financiële situatie wordt niet vastgesteld, waardoor de drempel voor de klant zo laag mogelijk wordt gehouden. Hiervoor is bewust gekozen: voordat klanten alle financiële gegevens bij elkaar hebben gezocht, is de motivatie vaak verdwenen. Bovendien ligt hier een toegevoegde waarde van het intermediair.

De webtool kan ook voor schadeverzekeringen worden gebruikt, voor het verkrijgen van klantgegevens en het vastleggen van de doelstellingen van de schadeverzekering. Zo zoekt de ene klant naar de laagste premie en is de andere op zoek naar de beste voorwaarden.
De verkregen gegevens leveren een bijdrage aan een “goed advies” naar de normen van de wetgever. Desgewenst kan de tool gecombineerd worden met een geheel verzorgde mailingactie door SMART Planning. Meer informatie vindt u op www.inventarisatieprofiel.nl.

Trefwoorden: Afm, Doelstelling, Financiele Dienstverlening, Inventarisatieformulier Online, Kennis En Ervaring, Klantprofiel, Marketing, Risicobereidheid, Risicoprofiel, Verzekeringen, Webtool,