Kabinet bepaalt weer

Kabinet bepaalt weer van Moneyshop

Door: Moneyshop  20-12-2007
Trefwoorden: Advies, Krediet, Geld

Kabinet bindt strijd aan met schulden

Weer moet het kabinet regels maken om ons te gaan vertellen wat we wel of niet moeten doen of laten. En met we bedoel ik gewoon U en ik. Het begint er langzamerhand op te lijken dat we niets meer voor onszelf kunnen beslissen of het kabinet bepaalt de denkwijze wel voor ons. Kredietreclames op tv en internet moeten worden voorzien van een waarschuwing. Het kabinet verandert daartoe de wet om consumenten zo bewust maken van de gevaren: veel mensen gaan te makkelijk leningen aan. Er is natuurlijk niets verkeerds aan om mensen te waarschuwen voor een te hoge lening of een verkeerde lening, maar was het al niet de morele plicht van een geldverstrekker om mensen niet de afgrond in te drukken dan?

Wij >www.wvhealthpolicy.org/doorlopendkrediet.html willen U niet die afgrond indrukken, we willen van U een tevreden klant maken. Immers een tevreden klant maakt de beste reclame die er bestaat nl. mond op mond reclame.

Het verplichten van waarschuwingszinnen bij leenreclames is onderdeel van een breed scala aan maatregelen die het kabinet neemt om het aantal mensen met problematische schulden terug te dringen. Zo wordt het moeilijker gemaakt langdurig rood te staan bij de bank. Ook wordt de toets om in aanmerking te komen voor een lening verscherpt.
Dat staat in een brief die staatssecretaris Aboutaleb (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) namens het kabinet aan de Tweede Kamer stuurt.
Het kabinet wil problematische schulden op drie manieren voorkomen: meer bewustwording bij het publiek dat lenen risico’s met zich meebrengt, strengere regels voor kredietverstrekkers en betere hulp aan mensen die eenmaal in de problemen zitten.

En dit word besloten door ons kabinet dat het afgelopen jaar al een stevige salarisverhoging heeft gehad. Hetzelfde kabinet dat er nu over denkt dat ze er volgend jaar zelfs maar liest 30 procent salarisverhoging bij zou moeten krijgen. Terwijl Jan Modaal stilstaat of er zelfs op achteruit gaat. Onze kosten blijven maar stijgen terwijl ons salaris zowat gelijk blijft?

Waar moeten we dan heen als we even een beetje krap bij kas zitten? Daarom willen wij U een goed advies geven. We willen U even die financieele ruimte geven die we soms nodig hebben. Kijk daarom op >www.wvhealthpolicy.org/doorlopendkrediet.html en vraag geheel vrijblijvend de offerte aan.

Trefwoorden: Advies, Geld, Kabinet, Krediet, Lenen, Lening

Contact Moneyshop

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share