HET UNIDEK CONDOR-DAGLICHTELEMENT

HET UNIDEK CONDOR-DAGLICHTELEMENT van Kingspan Unidek

Door: Kingspan Unidek  20-02-2006
Trefwoorden: Bouw, Constructie, Daken

Grote sparingen zonder raveling
De ontwikkeling van het Unidek Condor-daglichtelement is geboren uit de vraag naar dakelementen waarin grote sparingen gemaakt kunnen worden voor o.a. dakvensters, zonder gebruik te moeten maken van ravelingen en/of andere bouwkundige constructies. Hiermee is het Unidek Condor-programma, dat overspanningen tot zes meter en daardoor gordingloos bouwen mogelijk maakt , nu compleet en uniek in de markt voor sandwich-elementen voor hellende daken!
De Unidek Condor kwam tot stand in nauw overleg met architecten, constructeurs, dakdekkers en wetenschappelijke instellingen, waaronder TU Delft en TU Eindhoven. Het resultaat is een element waarin al hun wensen en eisen zijn verwerkt voor zover dat bij de huidige stand van de techniek mogelijk is. Nog nooit zijn zoveel voordelen verenigd in één dakelement.

Daglicht is de trend
Het Condor-daglichtelement heeft in tegenstelling tot de normale Condor-W dakelementen, die 1020 mm breed zijn, een breedte van 1250 mm. Door de sterke constructieve eigenschappen van het element kunnen sparingen worden gemaakt van maximaal 1150 mm x 2460 mm, afhankelijk van het type dakelement. Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om twee dakvensters boven elkaar te plaatsen. Ook kunnen de daglichtelementen naast elkaar worden geplaatst, waardoor een dubbele serie dakvensters kan worden gemonteerd. Daglicht is een trend in de architectuur, waarop de leveranciers van dakvensters met prachtige oplossingen hebben ingespeeld. Met het Unidek Condor-daglichtelement wordt nu een snellere, goedkopere en vooral mooiere bouwkundige oplossing geboden voor de wens om meer zon in huis te halen.

Bouwbeurs Zuid-Nederland van 13 t/m 16 maart 2006 standnummer 150 Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch

Trefwoorden: Bouw, Constructie, Daglichtelement, Daken,