Met wasnoten uw was schoon zonder chemicaliën

Met wasnoten uw was schoon zonder chemicaliën van School-van Goch

Door: School-van Goch  06-08-2007

Stelt u zich eens voor, dat u voortaan uw was kunt schoonkrijgen zonder chemicaliën, met een product dat het milieu helemaal niet belast! Dat product zou net zo schoon wassen als een standaard wasmiddel en bovendien voordeliger.

Het natuurproduct dat deze eigenschappen heeft is de wasnoot.

Wasnoten (ook wel zeepnoten genoemd) bestaan al heel lang, en wel in India en Nepal. Sinds mensenheugenis wassen de inwoners er hun wasgoed met wasnoten (Sapindus Mukorosse). Het geheim van de wasnoot: In hun schaal zit de stof "saponine", die als zeep werkt als het met water in contact komt. In de westerse wereld worden zeepnoten al langer voor de fabricage van zeep gebruikt - meestal met toevoeging van vele chemische stoffen, die voor de eigenlijke functie, namelijk het wassen, niet dringend noodzakelijk zijn en schadelijk kunnen zijn voor zowel de gebruiker als het milieu.

Steeds meer mensen lijken last te krijgen van chemische overgevoeligheid. Vele allergieën kunnen zelfs optreden na langdurig gebruik van chemische stoffen. De risico's voor uw gezondheid kunnen worden geminimaliseerd indien u zoveel mogelijk producten op natuurlijke basis gebruikt in plaats van chemische producten. Onze wasnoten zijn een goed voorbeeld hoe u op een natuurlijke manier te werk kunt gaan, zonder verslechtering van het resultaat - en bovendien geldbesparend.

Bezoek onze website www.wasnoot.nl voor uitleg en shop.wasnoot.nl voor bestellingen van wasnootschalen en andere milieuvriendelijke producten zoals Weleda, Lavera en Sonett.