Autotuning, vermogenswinst en zuiniger rijden

Door: Lanslots Techniek Gilze,   21-08-2008

Autotuning, vermogenswinst en zuiniger rijden
Chip-Tuning is een specialisme van Lanslots Techniek en vereist een vakkundige werkwijze met professionele apparatuur. Standaard modificaties, universele chips of een powerbox zijn niet te vergelijken met de Chip-Tuning die door Lanslots Techniek wordt uitgevoerd. Voor iedere auto wordt een aparte modificatie gemaakt op basis van de originele software. De software wordt herschreven en geoptimaliseerd. De originele software wordt bewaard.

Door deze werkwijze staat Lanslots Techniek garant voor een optimaal resultaat op een voor de auto verantwoorde wijze. We voorkomen foutcodes, storingen en zijn zeker dat Chip-Tuning niet ten kosten van de motor en aandrijflijn of de levensduur hiervan!

Wat is Chip-Tuning op maat?
Chip-Tuning is het herschrijven en optimaliseren van het computerprogramma in het motormanagement-systeem van een voertuig. Verschillende facetten zoals inspuitmoment, ontstekingstijdstip, turboladerdruk en luchthoeveelheid worden door de computer aangestuurd. Lanslots Techniek beschikt over de meest geavanceerde apparatuur.

Doordat Lanslots Techniek het gehele motormanagement in de ECU (computer) laten herschrijven wordt uw auto optimaal afgesteld. Met onze apparatuur kunnen we zowel via de OBD-aansluiting als direct in de nieuwe chip programmeren.

Wat zijn de resultaten?
Optimalisatie van het motormanagement resulteert in een aanzienlijke prestatieverbetering. Zo kan de vermogenswinst maar liefst oplopen tot 30%. Door deze vermogenswinst kan de motor met minder toeren dezelfde prestaties leveren. Er wordt dus minder inspanning van de motor gevraagd. Dit zorgt voor een brandstofbesparing tot wel 15%. Bij gelijk rijgedrag zal uw auto na Chip-Tuning dan ook zuiniger worden.