Webkoerier.nl, inmiddels het grootste koeriersnetwerk van de Benelux, opent lege.....

Webkoerier.nl, inmiddels het grootste koeriersnetwerk van de Benelux, opent lege..... van Webkoerier

Door: Webkoerier  29-03-2007
Trefwoorden: Koeriersdienst, Spoedzending, Samenwerkingsverbanden

Webkoerier Persbericht 28-03-2007


Webkoerier.nl, inmiddels het grootste koeriersnetwerk van de Benelux, opent marktplaats aanbod lege vrachtruimte en spaart het milieu!

Webkoerier is een marktplaats voor spoedzendingen in de Benelux die openstaat voor zowel opdrachtgevers (verladers) als voor vervoerders (veelal koeriersdiensten). Koeriersdiensten rijden over het algemeen na het lossen leeg terug naar hun standplaats. Via Webkoerier.nl hebben koeriersdiensten de mogelijkheid om deze lege ruimte optimaal te benutten door (geautomatiseerd) een retourvracht te zoeken en aan te nemen. Een opdrachtgever bespaart zo tot wel 50% op zijn koerierskosten en ook de koeriersdienst verhoogd zijn rendement. Deze win-win situatie heeft ertoe geleid dat Webkoerier al na 6 maanden het grootste onafhankelijke koeriersnetwerk van de Benelux heeft gecreëerd met maar liefst 2.338 voertuigen.

Sinds kort is Webkoerier.nl uitgebreid met een nieuwe marktplaats. Dit nieuwe onderdeel maakt het voor de geregistreerde koeriers mogelijk om een voertuig leeg te melden. Dit aanbod van lege voertuigen wordt op een interactieve landkaart weergegeven. Opdrachtgevers of collega vervoerders zien in een oogopslag het volledige aanbod van beschikbare voertuigen en met één klik op de kaart is men bij de benodigde contactinformatie en voertuigdetails. Juist omdat beide partijen hierbij direct voordeel van de samenwerking ondervinden komt er veel gevallen snel een succesvolle transactie tot stand.

Er is nu eindelijk een slimme methode om efficiënter met elkaar samen te werken waarbij, naast de ondernemer, met name het milieu als winnaar uit de bus komt. Stel u voor: opdrachtgever A moet met spoed een dossier van Amsterdam naar Brussel vervoerd hebben. Bedrijf B in Brussel heeft een aantal dozen dat dringend naar Amsterdam verzonden dient te worden. Beide bedrijven schakelen een koeriersdienst in. Na het lossen rijden beide auto's leeg terug. En met een beetje pech rijden beide koeriers achter elkaar aan, de ene vol en de ander leeg. Helaas is dit meer regel dan uitzondering.

Stel dat door het gebruik van Webkoerier elke dag 1000 kilometer minder wordt gereden, dan resulteert dat in een vermindering van 65.7 ton CO2-uitstoot per jaar! (bron www.co2.nl).

Ons advies aan het bedrijfsleven; Denk ruimer en ontdek de voordelen van netwerken!

Trefwoorden: Brandstofbesparing, Koeriersdienst, Lege Voertuigen Marktplaats, Milieubesparing, Samenwerkingsverbanden, Spoedzending, Webkoerier,