het 3 huisjesspel Een samenwerkingsspel voor kinderen van gescheiden ouders.

het 3 huisjesspel Een samenwerkingsspel voor kinderen van gescheiden ouders. van Blijfwijs.nl

Door: Blijfwijs.nl  19-12-2011
Trefwoorden: Onderwijs, Kinderen, Basisonderwijs

 Als je ouders gescheiden zijn, kan het zijn dat je bij je vader woont of bij je moeder. Sommige kinderen wonen afwisselend in beide huizen. 

Als je ouders gescheiden zijn, kan het zijn dat je bij je vader woont of bij je moeder. Sommige kinderen wonen afwisselend in beide huizen. 

Hoe wordt het 3Huisjesspel gespeeld? 

Alle onderdelen van de huisjes worden op tafel gelegd. De dobbelsteen bepaalt welk onderdeel er mag worden neergezet. Zo bouw je samen stap voor stap aan het kinderhuis, het papahuis en het mamahuis. Maar let op...op de dobbelsteen staat ook een mopper-smiley. Mopperen mag maar als er teveel wordt gemopperd kan er niet gebouwd worden aan een mooi huis. Als er dus drie keer een moppersmiley is gegooid moet het onderdeel wat als laatste is toegevoegd aan een van de huisjes weer worden afgebroken. 

Al spelend kan het kind vertellen over zijn situatie. Veel kinderen hebben al spelend associaties met hun eigen werelden. Maar soms kan de begeleider hierin stimuleren. Waar bestaat jouw kinderhuis uit? Wordt er in het mamahuis weleens gemopperd? Wat is er anders in de verschillende huisjes? 

Uniek aan 3Huisjes is dat het voor het kind een volstrekt ongedwongen manier is om de echtscheiding te verwerken, herkennen en structureren. In het spel zitten geen sturende vragen maar wordt er gebouwd aan de realiteit en symboliek van het mamahuis, papahuis en kinderhuis. De begeleider volgt tijdens het spel wat het kind al dan niet wil inbrengen. 

2 tot 6 spelers tussen 4-12 jaar kunnen samen de huisjes opbouwen. Duur ongeveer 10 minuten. Inhoud: 1 papahuis, 1 mamahuis, 1 kinderhuis, 1 dobbelsteen en een informatieblad met tips voor alle volwassenen die betrokken zijn bij een echtscheiding; ouders, grootouders, leerkrachten, therapeuten en andere ondersteunende volwassenen. 

3Huisjes-spel is een samenwerkingsspel. Dat betekent dat het spel niet is gericht op het winnen van een van de spelers. 

3Huisjes is een een vrij en ongedwongen middel om: 

-Kinderen te laten vertellen over hun eigen situatie. 
-Te zien dat er ook een kinderwereld is die min of meer los staat van papa en mama, inde vorm van het kinderhuis, en dat je ook hier aan kunt bouwen. 
-Te ontdekken dat gemopper en negatief praten over elkaar een negatief effect heeft op de verschillende leefwerelden. 
-Het kind vrij te laten zijn in wat hij/ zij wel of niet vertelt. 
-Eigen invullingen te maken en toevoegingen te doen die passen bij het kind of de praktijk. 
-Ingezet te worden door leerkrachten, (groot)ouders, therapeuten en andere pedagogische
professionals. 

De Coole Kikkerproducten staan garant voor materialen die goed doordacht, in de praktijk ontwikkeld en van hoogwaardige kwaliteit zijn.

Trefwoorden: Basisonderwijs, Coole, Educatief, Educatief Speelgoed, Educatieve Spellen, Emotioneel, Kinderen, Leraren, Onderwijs, Pesten, Primair Onderwijs, Sociaal Emotioneel, Teachers

Andere producten en diensten van Blijfwijs.nl

Zinvuller van Blijfwijs.nl thumbnail
10-01-2017

Zinvuller

Zinvuller, zinvol oefenen met taal! Met Zinvuller oefenen leerlingen met het volledig maken van zinnen binnen een context. Zinvuller biedt zinvolle oefening met gatenteksten.


Zoveel leuke nieuwe, educatieve spellen. Daar word je hebberig van! van Blijfwijs.nl thumbnail
09-11-2016

Zoveel leuke nieuwe, educatieve spellen. Daar word je hebberig van!

Zoveel leuke nieuwe, educatieve spellen. Daar word je hebberig van!


Voertuigen bouwen die voortbewegen op de kracht van water! van Blijfwijs.nl thumbnail
01-11-2016

Voertuigen bouwen die voortbewegen op de kracht van water!

Met deze uitdagende Buki Waterkracht set kunnen 6 verschillende modellen worden gebouwd die met waterkracht aangedreven worden.


NIEUW: SPELLEN OVER SCIENCE, TECHNOLOGY, ENGINEERING EN MATH. van Blijfwijs.nl thumbnail
28-09-2016

NIEUW: SPELLEN OVER SCIENCE, TECHNOLOGY, ENGINEERING EN MATH.

We hebben een nieuwe categorie toegevoegd aan de webshop, namelijk STEM-educatie. Is deze term bij jullie bekend??? STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Math.


Spellingtoren van Blijfwijs.nl thumbnail
19-09-2016

Spellingtoren

Spe(e)l je weg naar de top met Spellingtoren! Spellingtoren oefent het herkennen van spellingsfouten: uit een zestal woorden op een kaart dienen de leerlingen het foutief gespelde woord te herkennen. Ook in de reguliere spellingmethodes en toetsen zien we deze spellingoefeningen terugkomen.


Kleur(wis)kunde van Blijfwijs.nl thumbnail
07-09-2016

Kleur(wis)kunde

Zo mooi kan wiskunde zijn! Is het een rekenboek? Is het een kleurboek? Het is in ieder geval een pracht-boek!


Apenjungle van Blijfwijs.nl thumbnail
01-09-2016

Apenjungle

Om het werkgeheugen van onze oudste zoon wat op te krikken speelden we afgelopen zomer vaak Apenjungle. Het lijkt op memory maar dan moeilijker omdat de kaartjes telkens van plaats wisselen. Uitdagend voor jong en oud!


De Nederlandse geschiedenis in stripvorm! Smullen voor geschiedenisliefhebbers! van Blijfwijs.nl thumbnail
20-07-2016

De Nederlandse geschiedenis in stripvorm! Smullen voor geschiedenisliefhebbers!

Wie dacht er nog dat geschiedenis een muffe opsomming van feiten en jaartallen was? In de stripboekenserie Van Nul tot Nu laat de vaderlandse geschiedenis zich lezen als een boeiend stripverhaal!


Smart Games Temple Trap van Blijfwijs.nl thumbnail
27-06-2016

Smart Games Temple Trap

Raak jij weg uit dit bewegende doolhof? In dit doolhof verschuiven de muren voortdurend van plaats. Eén misstap en je eindigt als avondeten voor de krokodillen. Enkel een slimme avonturier kan ontsnappen uit dit vervloekte labyrint.


Helpende Gedachten van Blijfwijs.nl thumbnail
21-06-2016

Helpende Gedachten

Als je een niet-helpende gedachte in je hoofd hebt, kun je daarvan afkomen door bewust een andere gedachte daarvoor in de plaats te nemen. Met behulp van de kaartjes Helpende gedachten kom je lekkerder in je vel te zitten en is de kans bovendien groot dat je betere resultaten boekt.


Oefen spelling, rekenen en taal met de spelletjes van mees Kees! van Blijfwijs.nl thumbnail
13-06-2016

Oefen spelling, rekenen en taal met de spelletjes van mees Kees!

Rekenen, lezen en spellen is vanaf nu nooit meer saai, want Mees Kees maakt overal een feestje van. En Dreus kan trots op hem zijn: de spellen van Mees Kees sluiten namelijk 100% aan bij de lesstof van school!


Happy Cubes! Nostalgisch puzzelen voor jong en oud! van Blijfwijs.nl thumbnail
08-06-2016

Happy Cubes! Nostalgisch puzzelen voor jong en oud!

De Happy Cube wordt ook wel Wirrel Warrel puzzel, Snafooz of Cococrash genoemd en is al in 1986 bedacht. Je kent ze misschien wel van vroeger! De puzzels bestaan uit zes ongelijke vlakken van een kubus die maar op één manier in elkaar kunnen om een kubus te maken. Ook het terugplaatsen van de vlakken in het frame kan maar op één manier en is dus ook een uitdaging.


Wereldbol bal van Blijfwijs.nl thumbnail
09-05-2016

Wereldbol bal

LEERZAME WERELDBOL, OOK OM MEE TE SPELEN! De wereld aan je voeten.... Deze gedetailleerde wereldbol is ook een fijne speelbal!


LEER DENKEN ALS EEN COMPUTER EN MAAK JE EIGEN GAME! van Blijfwijs.nl thumbnail
20-04-2016

LEER DENKEN ALS EEN COMPUTER EN MAAK JE EIGEN GAME!

LEER DENKEN ALS EEN COMPUTER EN MAAK JE EIGEN GAME!


Oefenboeken Concentreer en leer van Blijfwijs.nl thumbnail
11-04-2016

Oefenboeken Concentreer en leer

Concentreren kun je leren! Door iedere dag 10 minuten het concentratievermogen te oefenen leren kinderen zich beter te concentreren. De serie Concentreer en Leer staat vol spelletjes voor kinderen vanaf 6 jaar. www.blijfwijs.nl/concentreer-en-leer