Bahco Handsaw System wint Red Dot Design Award

Bahco Handsaw System wint Red Dot Design Award van Bahco Tools

Door: Bahco Tools  01-05-2009

OPNIEUW EEN RED DOT DESIGN AWARD VOOR BAHCO HANDGEREEDSCHAP

BAHCO HAND SAW SYSTEM heeft opnieuw een “red dot award: product design 2009” en tevens beloont voor hoogwaardige kwaliteit en ontwikkeling.

Red dot vindt zijn oorsprong in 1955 en is vandaag de dag de grootste en meest toonaangevende ontwerp wedstrijd ter wereld. Alle producten die worden ingediend voor deze wedstrijd worden onderworpen aan de kritische blik en keuring door een internationale jury van experts. Zij waarderen de producten op basis van innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid en toepassingsgebeiden. Jaarlijks worden meer dan 3.231 producten door 49 verschillende landen ingediend.

Het BAHCO HAND SAW SYSTEM verdiende de award dankzij het revolutionaire concept. Een uiterst ergonomische handgreep gecomplementeerd met een assortiment verwisselbare SUPERIORTM zaagbladen.

De handgreep bestaat uit twee versies voor rechts- en linkshandige gebruikers. Een asymmetrische vorm biedt ondersteuning voor de gehele handpalm en daarmee meer comfort en precisie. De zaagbladen hebben unieke XT-vertanding voor meer precisie en rechte zaagsneden met unieke stabiliteit. De low-fricition-coating biedt minimale wrijving bij het zagen en roestbestendig blad.

“Succesvolle producten zijn in zoverre verschillend van minder succesvolle producten omdat ze overleven in de rechte wereld.” verklaart Professor Dr. Peter Zec, initiatiefnemer achter de Red Dot Design Award.

Behalve de Handsaw System viel in 2009 ook het Bahco meetgereedschap in de prijzen middels een eerzame vermelding in de “Honorable Mentions category”.

Eerder won Bahco al meerdere awards voor haar producten, waaronder de 325 metaalzaagbeugel, doppensets en natuurlijke de ERGO schroevendraaiers.


Meer Bahco producten met Red Dot prijzen vindt u op:
http://www.bahco.com/asp/pubs/index.asp?lngMenuID=1395&lngID=2213&t=2004%2D11%2D26+10%3A35%3A07

Hoge resolutie afbeeldingen van het BAHCO Handsaw System vindt u hier:
http://imagebase.snaeurope.com/imagebatches/4315.zip

Meer informatie over de Red Dot Design Awards vindt u op:
www.red-dot.de/press

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Bart van den Berg
Vossenbeemd 113 – 5705 CL Helmond
Tel.: +31 (0)492 – 582 346 ? e-mail: bart.van-den-berg@snaeurope.com
www.bahco.com
http://www.bahco.com/FH/mc_blades.html