Dakdekken gaat nu sneller dan ooit.

Dakdekken gaat nu sneller dan ooit. van Bahco Tools

Door: Bahco Tools  01-05-2009

Bahco introduceert de innovatie voor dakdekkers die het leven op het dak gaat vereenvoudigen en veiliger maken – de LathKO. Een revolutionair gepatenteerd product uit Zweden dat ongekend comfort en grote flexibiliteit biedt aan dakdekkers. Tot nu toe maken dakdekkers voor elk dak een nieuwe mal, dat is vanaf nu niet meer nodig.

De LathKO is ontwikkeld in samenwerking met Scandinavische vakmannen die dagelijks daken plaatsen en repareren. Telkens een nieuwe, niet eenvoudig te hanteren mal maken lost Bahco op met één eenvoudig stuk handgereedschap. Behalve vlugger, is het ook veiliger. De klem houdt zowel de ‘mal’ als panlat tegelijkertijd op zijn plek; met de andere hand schiet of slaat men de daklatten vast. Telkens weer op dezelfde afstand.

Het woord LathKO komt voort uit de Scandinavische naam voor houten dakmallen. De toepassing is hetzelfde, maar verbeterd en vertaald in één universeel handgereedschap. De naam blijft onveranderd.

Met de LathKO stel je telkens de gewenste afstand in tot een maximum van 450 millimeter. De panlatten zijn vast te klemmen tot een dikte van 80mm. De dikte van de lat heeft geen invloed op de afstand tussen de verschillende panlatten, een duidelijk verschil met handgemaakte mallen.

De LathKO is gemaakt van aluminium, dus erg licht in gewicht. De handgreep is gecoat en daarmee extra comfortabel en biedt een stevige grip.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:


Bart van den Berg
Vossenbeemd 113 – 5705 CL Helmond
Tel: +31 (0)492 – 582 346 ? e-mail: bart.van-den-berg@snaeurope.com

Informatie www.bahco.nl
Afbeeldingen http://imagebase.snaeurope.com/imagebatches/3277.zip