Handsaw System, revolutionair zagen

Handsaw System, revolutionair zagen van Bahco Tools

Door: Bahco Tools  16-06-2009

Bahco introduceert de toekomst van handzagen – The Bahco Handsaw System. Een revolutionair gepatenteerd concept dat ongekend comfort en grote flexibiliteit biedt aan gebruikers vanwege een unieke ERGOTM ergonomische handgreep en tien verschillende, uitwisselbare zaagbladen.

Het Bahco Handsaw System is ontworpen in samenwerking met professionele vakmannen uit de Nederlandse bouwwereld en gereedschappen ontwerpers uit Zweden. Het systeem maakt het mogelijk dat gebruikers bladen verwisselen – afhankelijk van applicatie of situatie – terwijl ze dezelfde Ergonomische handgreep blijven gebruiken. Ter introductie biedt Bahco tien verschillende bladen, waaronder Bahco’s vernieuwde SuperiorTM bladen. De bladen kunnen gebruikt worden voor alle gebruikelijke toepassingen en materialen.

De handgreep van het Handsaw System is beschikbaar in twee varianten, namelijk: twee voor rechtshandige gebruikers en één voor linkshandige gebruikers. De twee rechtshandige handgrepen zijn in twee verschillende maten uitgevoerd (Large en Medium) voor optimaal gebruiksgemak. Simpelweg is het de meest ergonomische handgreep die momenteel beschikbaar is.

Het Handsaw System is gebaseerd op een geheel nieuwe, innovatieve handgreep die tegemoet komt aan alle ERGOTM criteria van Bahco. De handgreep is opgebouwd uit een robuuste aluminium basis, een gepatenteerd vergrendelingssysteem en een comfortabele Thermoplastische Elastomeer (TPE). De robuuste handgreep garandeert dat er geen speling ontstaat tussen het zaagblad en de handgreep en beschermt het mechanisme aan de binnenzijde. Door de eenvoudige bediening van de vergrendeling is iedere gebruiker in staat om de bladen snel te vervangen door een ander type. Deze vergrendeling zorgt er mede voor dat het blad eenvoudig in positie wordt gebracht én blijft, door middel van een click-functie.

Het gelanceerde sales package bevat een aantal elementen, van point-of-sale materiaal tot instore activiteiten voor verschillende media, waaronder websites. De internationale lancering zal plaatsvinden vanaf juli 2008 met Benelux als eerste pilot markt in Europa

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Bart van den Berg
Vossenbeemd 113 – 5705 CL Helmond
Tel.: +31 (0)492 – 582 346 ? e-mail: bart.van-den-berg@snaeurope.com

www.bahco.com
http://www.bahco.com/FH/mc_blades.html