Internet startup; niet zoeken, maar rekenen

Internet startup; niet zoeken, maar rekenen van Confirmat

Door: Confirmat  25-10-2007

Internet-startup Confirmat

Internet-startup Confirmat lanceert 15 oktober de website specAmotor.com als antwoord op zoekmachines. De huidige generatie zoekmachines geven namelijk te diverse resultaten! Hierdoor zijn ze ongeschikt voor engineers, als ze het beste technisch product zoeken voor hun toepassing. De wensen van een engineer zijn dan namelijk niet in een omschrijving van zoekwoorden samen te vatten.

specAmotor lost dit op door het beste product te berekenen. specAmotor richt zich specifiek op elektrische aandrijvingen. Het berekent welke elektromotoren het meest geschikt zijn voor de engineer.

Simpel en snel

Engineers moeten met veel dingen rekening houden als ze een geschikte elektromotor zoeken. specAmotor komt de engineers hierin tegemoet; de engineer hoeft slechts twee kenmerkende getallen voor zijn of haar probleem op te geven. specAmotor toetst vervolgens ruim 6000 elektromotoren aan de probleemstelling, en geeft binnen dertig seconden resultaat.
De selectie elektromotoren wordt nog wekelijks uitgebreid.

Verkorting ontwikkeltraject met weken

Deze nieuwe ontwikkeling verkort het ontwikkeltraject in de machinebouw en aanverwante industrieën. Het vervangt namelijk het doorlezen van stapels product-catalogi en het herhaaldelijk maken van dezelfde berekeningen. Dit zijn taken die veelal handmatig worden uitgevoerd en weken tijd kosten.

Conclusie

Het gebruiksgemak, en de grote tijdsbesparing zijn de twee voornaamste kenmerken waarmee Confirmat verwacht met specAmotor veel engineers te kunnen helpen. Interesse is al getoond door bedrijven als Philips en ASML. De dienst wordt gratis aangeboden. Het is te vinden op http://www.specAmotor.com.

Over Confirmat

Confirmat bestaat sinds 2004 en ontwikkelt internet-concepten voor de technische gemeenschap. Het specAmotor initiatief wordt financieel ondersteund door Stichting Incubator3+. Incubator3+ helpt succesvolle technostarters in de regio Eindhoven en wordt o.a. ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken.