Nieuwe functionaliteit: Browsen door datasheets van elektromotoren

Nieuwe functionaliteit: Browsen door datasheets van elektromotoren van Confirmat

Door: Confirmat  07-11-2007

Nieuwe functionaliteit: Browsen door datasheets van elektromotoren

Internet-startup Confirmat breidt de functionaliteit uit van de website http://www.specAmotor.com. SpecAmotor is een dienst waarbij engineers gratis de beste elektromotor voor hun aandrijving kunnen bepalen. Het is merk-onafhankelijk.

De nieuwe functionaliteit

De specAmotor database van ruim 6000 motorconfiguraties is nu te doorzoeken door bezoekers van de site. Via een lijst met merken kan worden doorgeklikt naar alle motoren. Op een motorpagina wordt een datasheet van de motor gegeven plus een overzicht met alle overbrengingen die toegepast kunnen worden in combinatie met die motor. Als de overbrenging wordt geselecteerd dan wordt de koppel-toeren-karakteristiek van die reductie in combinatie met de reeds geselecteerde motor getoond.

De engineer kan dan in één oogopslag zien welke last de motorconfiguratie aankan. Iets dat normaal alleen met veel moeite uit fabrikanten-catalogi is te halen.

Snel naar de juiste elektromotor

Naast de nieuwe functionaliteit, het zelf doorzoeken van de database, kan de engineer ook specAmotor de beste elektromotor laten berekenen. De engineer hoeft slechts twee kenmerkende getallen voor zijn of haar probleem op te geven, namelijk het koppel en de snelheid van de last. specAmotor toetst vervolgens alle elektromotoren in de specAmotor database aan de probleemstelling, en geeft binnen 30 seconden resultaat.

Verkorting ontwikkeltraject met weken

Het doel van specAmotor is het ontwikkeltraject in de machinebouw en aanverwante industrieën te verkorten. Het vervangt namelijk het verzamelen van informatie van verschillende bronnen en tevens voorkomt specAmotor het herhaaldelijk moeten maken van berekeningen om de juiste motor-configuratie te bepalen. Dit zijn taken die veelal handmatig worden uitgevoerd en veel tijd kunnen kosten.

Over Confirmat

Confirmat bestaat sinds 2004 en ontwikkelt internet-concepten voor de technische gemeenschap.