Virtueel elektromotoren aan de tand voelen op een website

Virtueel elektromotoren aan de tand voelen op een website van Confirmat

Door: Confirmat  07-08-2008

Internet-startup Confirmat heeft de functionaliteit uitgebreid van haar website www.specAmotor.com. Tien maanden geleden is de gratis en merk-onafhankelijke elektromotor selectie website gelanceerd. Sindsdien is de database in grootte verdubbeld naar ruim 12.000 motorconfiguraties en 23 fabrikanten.

De nieuwe functionaliteit

Er is nu de mogelijkheid om interaktief de geschiktheid van een motor te bepalen. De bezoeker moest voorheen eerst een zoekopdracht uitvoeren, of door datasheets bladeren. Nu echter kan direkt een motor virtueel aan de tand worden gevoeld en wordt direkt aangegeven of de motor geschikt is voor het aandrijfprobleem van de bezoeker.

Tevens wordt in duidelijke taal aangegeven waarom de motor eventueel niet geschikt is; in de verschillende tabellen met rekenresultaten wordt het oordeel objectief onderbouwd.

Een tweede vernieuwing van de site is het aanvragen van offertes in batchmode. Dat betekent dat er met één opdracht een offerte naar iedere fabrikant gestuurd wordt voor de meest geschikte oplossing van die fabrikant volgens de reken-uitkomsten van specAmotor. Dit scheelt veel handelingen van de bezoeker.

Laat het rekenen maar aan specAmotor over

De berekeningen die specAmotor uitvoert zijn complex. Zo wordt voor iedere opgegeven situatie de motor-temperatuur bepaald. Deze is afhankelijk van motor-parameters zoals de weerstand en de koppel constante, die eigenlijk niet constant zijn zoals de naam doet vermoeden, maar veranderen onder invloed van warmte-ontwikkeling. specAmotor neemt deze invloed mee zodat mogelijke oververhitting reeds virtueel wordt opgemerkt.

Hoe specAmotor dat doet is in deze White Paper over oververhitting te lezen.

specAmotor bespaart tijd

Het doel van specAmotor is het ontwikkeltraject in de machinebouw en aanverwante industrieën te verkorten. Dit wordt gedaan door tijdrovende zaken te automatiseren zoals het verzamelen en interpreteren van informatie van verschillende bronnen, en het maken van de benodigde berekeningen om de juiste motor-configuratie te bepalen.

Door het toepassen van Web 2.0-technologie wordt de bezoeker uitgenodigd om de motoren uit te proberen zodat zekerheid wordt verkregen over de geschiktheid ervan. Deze nieuwe functionaliteit zal het selectie-traject verkorten en bespaart de engineer veel moeite.

Over Confirmat

Confirmat bestaat sinds 2004 en ontwikkelt internet-concepten voor de technische gemeenschap.