Hufterproof Bushokje

Hufterproof Bushokje van Prokol

Door: Prokol  25-09-2007
Trefwoorden: Abri, Polyurea, Hotspray

Havadi B.V. is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een "hufterproof" bushokje (oftewel abri). Landelijk wordt er ca. 67% van de bushokjes vernield en ook Europees is dit een groot probleem. Dit brengt grote kosten met zich mee en een hele hoop ergernis voor omstanders.


Het door Havadi ontwikkelde bushokje bestaat uit EPS met een kunststof coating (polyurea) die voorzien is van een topcoating in de gewenste RAL kleur. Zowel de polyurea coatings als de topcoatings worden geleverd door Prokol Polymers & Compounds. Daarna kan desgewenst het bushokje nog afgewerkt worden met een anti-graffiti laag. Deze zorgt ervoor dat de graffiti minder goed hecht en daarna eenvoudig verwijderbaar is. De zijramen bestaan uit kunstglas (lexaan) voor een stuk transparantie. Het lexaan is ook bestand tegen graffiti. Het is mogelijk een posterkast in de bushokjes aan te brengen voor reclame doeleinden.


De eerste "hufterproof" bushokjes zullen begin oktober geplaatst gaan worden in de gemeente Binnenmaas. De politie van deze gemeente heeft zich met stenen en knuppels kunnen uitleven op het bushokje en deze doorstond de proef met groot succes!

Meer informatie vindt u op www.polyurea.nl of www.havadi.nl


Trefwoorden: Abri, Bushokje, Hotspray, Polyurea