ProLiner; totaaloplossingen in hotspray techniek

ProLiner; totaaloplossingen in hotspray techniek van Prokol

Door: Prokol  06-06-2007
Trefwoorden: Chemie, Petrochemie, Chemisch

De markt voor hotspray producten is sterk in ontwikkeling en begint steeds meer bekendheid te genieten. Hoog reactieve coatings, ofwel hotspray systemen, worden steeds vaker ingezet als naadloze afwerking waarbij het product kan worden aangebracht als een coating of een waterdichte liner van enkele millimeters. De korte droogtijd van enkele seconden maakt het mogelijk elke vorm te voorzien van een naadloze hotspray afwerking. De toepassingsgebieden voor deze systemen lopen dan ook sterk uiteen waaronder waterzuiveringen, (afvalwater)tanks, inkuipingen, calamiteitenbakken, vloeren, dak- en gevelbekleding, reclame- en kunstobjecten als dan niet in combinatie met isolatiematerialen. Ook op technisch vlak laten polyurea hotspray systemen traditionele coatings als epoxy en polyurethaan nagenoeg altijd ver achter zich.

Als producent van ondermeer polyurea hotspray coatings is Prokol Polymers & Compounds er bij gebaat dat deze hotspray techniek op een correcte wijze wordt toegepast. Om dit te kunnen bewerkstelligen is een kwaliteitsconcept ontwikkeld waarbij het hele traject volgens strakke richtlijnen verloopt. Dit concept wordt gepresenteerd onder de naam ProLiner Hotspray Systems en is voorgekomen uit meer dan 20 jaar ervaring op het gebiedt van ondermeer hotspray coatings binnen Prokol Polymers & Compounds BV.

Binnen het ProLiner concept wordt gewerkt met zorgvuldig op elkaar afgestemde producten zodat telkenmale een goed uitgebalanceerd systeem ontstaat. Tevens wordt gewerkt volgens een vast stappenplan wat de kwaliteit waarborgt. Dit stappenplan omvat ondermeer een uitgebreid onderzoek ter plaatse door een ProLiner adviseur, het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek en het op basis hiervan het opstellen van een uitgebalanceerd advies waarmee vervolgens een offerte kan worden aangevraagd.

Het uitbrengen van de offerte en het eventueel uitvoeren van de opdracht op basis van het ProLiner concept, wordt verzorgt door zorgvuldig geselecteerde applicateurs welke herkenbaar zijn aan het ProLiner Hotspray Partner logo. Deze gespecialiseerd bedrijven bevinden zich in Nederland en België en doen geen enkele concessie aan de te behalen eindkwaliteit en beheersen alle disciplines binnen het concept.

Het resultaat van dit totaal biedt de mogelijkheid een uitgebreide 10-jarige verzekerde garantie te vertrekken wanneer een project op basis van het ProLiner concept wordt uitgevoerd.

Kortom; het ProLiner concept staat voor kwaliteit van A tot Z.

Meer informatie hierover vindt u op http://www.proliner.org of http://www.polyurea.nl. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen via 0492-547665.

Trefwoorden: Bestendig, Calamiteitenbak, Chemie, Chemisch, Hotspray, Inkuiping, Naadloos, Petrochemie, Polyurea, Prokol, Proliner,