Aantal werkzoekenden in Nederland daalt drastisch

Aantal werkzoekenden in Nederland daalt drastisch van Nederlandvacature.nl

Door: Nederlandvacature.nl  18-06-2009
Trefwoorden: Kwaliteit, Regionaal, Arbeidsmarktcommunicatie

Helvoirt, 18 juni 2009; NederlandVacature.nl, platform voor moderne arbeidsmarktcommunicatie, constateert een drastische daling van het aantal werkzoekenden in tegenstelling tot de stijging van het aantal werklozen.

Blijf zitten waar je zit...
“Werkgevers zijn van mening dat het aanbod in de arbeidsmarkt vele malen groter is en zijn kritischer in de aanname van nieuw personeel. Niets is minder waar”, aldus Peter G.L. Aarts van NederlandVacature.nl. Het vervullen van een vacature is gegaan van 5 naar 10 weken (bron: Global Financial Employment Monitor, mei 2009). Daarbij is er een wezenlijk onderscheid tussen werklozen en werkzoekenden. Werklozen worden geacht op zoek te zijn naar een baan, maar hebben op dit moment in ieder geval geen werk. Daarentegen, werkzoekenden kunnen zowel actief als passief op zoek zijn naar een baan, terwijl ze nog wél werk kunnen hebben. Deze groep beweegt zich momenteel nauwelijks in de arbeidsmarkt en denkt voorlopig niet aan solliciteren (bron: Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group, mei 2009). Het totaal aantal werkzoekenden daalt dan ook drastisch. Blijf zitten waar je zit is voor de meeste het motto. Ze wachten de huidige economische situatie af en vermijden de onzekere situatie van een nieuwe baan met bijbehorende proeftijd. Aarts voorziet een verdere daling van het aantal werkzoekenden, waardoor het invullen van vacatures steeds lastiger wordt. De kwaliteit van het aanbod werkzoekenden is namelijk een schaars goed aan het worden.

[ Einde persbericht ]

Over NederlandVacature.nl
NederlandVacature.nl brengt werkgevers en werkzoekenden succesvol samen. Doet dat al jaren met zichtbaar resultaat. Sinds 2004 werkt NederlandVacature.nl landelijk zonder de sterke focus op de regio daarbij uit het oog te verliezen. Het gaat om mensen die op basis van talent en inhoud met elkaar in contact willen worden gebracht. NederlandVacature.nl heeft daarin kwaliteit als doel. Het online platform NederlandVacature.nl staat daarom voor openheid van zaken. De persoonlijkheid en stijl van zowel werkgevers als werkzoekenden zijn daarbij even relevant als de harde feitelijke kant. NederlandVacature.nl brengt daarom altijd gestructureerd en ongefilterd beide partijen met elkaar in contact. Het geeft beiden de gelegenheid om zich authentiek te presenteren. De portal telt gemiddeld 1.100 vacatures en circa 90.000 ingeschreven actieve kandidaten. NederlandVacature.nl is met ruim 20 medewerkers werkzaam vanuit een landelijk gelegen vestiging in het Brabantse Helvoirt met regionale kantoren in het Gelderse Wageningen en Friese Heerenveen.

Trefwoorden: Arbeidsmarktcommunicatie, Bedrijfsherkenbaar, Kwaliteit, Regionaal,