Groei van 30% voor NederlandVacature.nl in noodlijdende markt

Groei van 30% voor NederlandVacature.nl in noodlijdende markt van Nederlandvacature.nl

Door: Nederlandvacature.nl  13-02-2009
Trefwoorden: Dienstverlening, Vacature, Regionaal

Negatieve marktsituatie laat regionaal georiënteerde vacatureportal ongemoeid

Helvoirt, 13 februari 2009; NederlandVacature.nl, platform voor moderne arbeidsmarktcommunicatie groeit, ondanks daling van het aantal vacatures (bron: CBS), met 30% tot ruim 1.300 actuele vacatures. Sinds oktober 2008 blijkt tevens dat het aantal sollicitaties bij NederlandVacature.nl met 27.3% is gestegen naar gem. 8.4 sollicitaties per vacature in januari.

Oorzaak groei in slechte markt
De werkgever neemt het heft in eigen hand en laat in zijn vacature zijn identiteit weer zien in plaats van de identiteit van de intermediair. Het merendeel van het aantal online gecommuniceerde vacatures is namelijk anoniem (Tabel 1); intermediairs schermen hun opdrachtgevers af, wat vaak resulteert in een slechte dienstverlening. Er wordt veelal enkel met CV’s geschoven en met weinig betrokkenheid gekeken naar de kernwaarden van werkgever en werkzoekende om deze optimaal te matchen. Uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group blijkt dat 78% van de respondenten de bemiddeling van de bureaus als een hinderlijke brug tussen werkgever en werkzoekende ervaren en geven aan liever direct bij een werkgever te solliciteren dan via een werving- en selectiebureau. Dit is alleen mogelijk als een werkgever zich met zijn identiteit herkenbaar profileert voor de werkzoekende.

Tabel 1 - Aantal bedrijfsherkenbare versus anonieme vacatures op vacaturesites
Aantal bedrijfsherkenbare vacatures (met identiteit werkgever)
NederlandVacature.nl - 1.300
Nationale Vacaturebank - 3.604
Monsterboard - 4.407
Total Jobs - 2.820

Aantal anonieme vacatures (zonder identiteit werkgever)
NederlandVacature.nl - 0
Nationale Vacaturebank - 29.528
Monsterboard - 24.972
Total Jobs - 15.979

NederlandVacature.nl legt al vijf jaar accent op de identiteit van de werkgever om hem en de werkzoekende direct bij elkaar te brengen, en met succes. Dit is alleen uit te voeren wanneer de werkgever zich met zijn identiteit herkenbaar in de vacature richting werkzoekende profileert. Bedrijven op NederlandVacature.nl geven hun identiteit weer door hun naam, bedrijfsomschrijving, klikbaar logo, bedrijfsgrootte en de woon-werkafstand te vermelden. Hierdoor kan een werkzoekende nog gerichter keuzes maken om wel of niet te solliciteren. De respons die de werkgever ontvangt, wordt hierdoor kwalitatief beter.

[ Einde persbericht ]

Over NederlandVacature.nl
NederlandVacature.nl, platform voor moderne regionale arbeidsmarktcommunicatie, stelt zich ten doel om werkgevers en werknemers in het hoger-, midden- en lagerkader direct, kostenefficiënt en zonder tussenkomst van derden middels haar portal met elkaar in contact te brengen. Door persoonlijk (HR-)advies optimaliseert zij vacatureteksten waardoor de werkzoekende zich snel en gericht kan oriënteren en de werkgever zich adequaat met zijn identiteit en vacante functie kan presenteren. NederlandVacature.nl startte in 2004 en het concept werd uitgerold over heel Nederland. De twaalf provinciesites zijn slim aan elkaar gekoppeld. In 2009 viert NederlandVacature.nl haar vijfjarig jubileum. NederlandVacature.nl bedient de markt zowel vanuit Nederland als vanuit de provincies afzonderlijk. De portal telt gemiddeld 1.300 vacatures en circa 90.000 ingeschreven actieve kandidaten. NederlandVacature.nl is met ruim 20 medewerkers werkzaam vanuit een landelijk gelegen vestiging in het Brabantse Helvoirt met regionale kantoren in het Gelderse Wageningen en Friese Heerenveen.

Trefwoorden: Arbeidsmarktcommunicatie, Bedrijfsherkenbaar, Dienstverlening, Regionaal, Vacature, Vacaturesite,