MotionBlitz Cube 4 High Speed Video Camera

MotionBlitz Cube 4 High Speed Video Camera van Ingenica

Door: Ingenica  28-11-2007

Klein snelheidswonder: MotionBlitz Cube4 Camera

De nieuwe MotionBlitz Cube4 High Speed Camera maakt na een triggermoment een kortstondige beeldenreeks met een ultra hoge beeldfrequentie in kleur of zwart-wit. Machinebewegingen, trillingen, vloeistofstromen en explosieve processen worden haarscherp vastgelegd en kunnen later stap-voor-stap in detail worden teruggezien.

Met behulp van een CMOS-beeldelement worden beeldreeksen gemaakt met een maximale resolutie van 1280x1024 actieve pixels. De beeldfrequentie bij deze resolutie is 1000 Hz. De camera genereert dan 1250 MB/s. Door het opnamegebied te verkleinen kan de maximale beeldfrequentie worden opgevoerd tot 93.000 Hz. Het doorlopende ringbuffer maakt het mogelijk om een gebeurtenis juist vóór en tijdens het triggermoment vast te leggen.

Gelijktijdig met de beelden kan de status van één analoge èn vier digitale ingangen worden vastgelegd. Dankzij de Gigabit Ethernet-interface kan de camera gemakkelijk aan een notebook worden gekoppeld, kan de camera worden geconfigureerd en kunnen de beelden (met de status van de analoge en digitale ingangen) als een film worden teruggezien.

De beeldfrequentie is traploos instelbaar, evenals de belichtingstijd (shutter). Dankzij de geringe afmetingen (69 x 93 x 92 mm), de interne batterij en de triggerbediening op de behuizing kan de camera zelfs volledig stand-alone worden ingezet op plaatsen waar een koppeling met een notebook moeilijk is. Optioneel is de functie ‘ImageBlitz’, een softwarematige realtime triggerfunctie waarvoor de informatie in elk afzonderlijk beeld wordt bepaald.

Relevante beeldsessies of beelden kunnen voor later gebruik in diverse formaten als AVI en BMP worden opgeslagen.