Realtime Image Recorder

Realtime Image Recorder van Ingenica

Door: Ingenica  28-11-2007

Ingenica’s nieuwste ontwikkeling, de ‘Realtime Image Recorder’, maakt langdurige ongecomprimeerde camera-opnamen met hoge beeldfrequenties in kleur of zwart-wit. Instabiele machinebewegingen of onverklaarbaar gedrag van mechanische componenten kunnen snel worden vastgelegd waardoor veel zoektijd wordt bespaard.

Dankzij de hoge beeldfrequenties, tot zo’n 1000 beelden per seconde, worden snelle bewegingen van (onderdelen van) machines stap-voor-stap als een film vastgelegd. Door de grote opnamecapaciteit van het systeem kunnen sessies van enkele uren worden gemaakt. Daarna kan de sessie in de Windows-interface worden teruggespeeld en stap-voor-stap nauwkeurig worden geanalyseerd.

Het systeem is flexibel te configureren. Het werkt met industriële ‘progressive scan’ camera’s met resoluties vanaf 640 x 480 pixels en beeldfrequenties vanaf 100 Hz. De sluitertijd is instelbaar om scherpe opnamen te maken. De opnamecapaciteit is minimaal 250 GB. De opnameduur is dan ruim 2 uur.

Een relevante beeldsessie kan voor later gebruik als afzonderlijke bestanden in diverse formaten als TIFF, BMP en JPG worden bewaard. Daarnaast is het mogelijk de sessie als film in een AVI-bestand op te slaan.