Meditatielabyrint

Meditatielabyrint van Ohm Praktijk

Door: Ohm Praktijk  22-03-2011
Trefwoorden: Persoonlijke Ontwikkeling, Personal Coaching, Meditatie

Labyrinten zijn oude symbolen die over de hele wereld te vinden zijn. Ze waren bijna vergeten, maar steeds vaker duiken labyrinten op in onze samenleving. Een labyrint is een oeroud gebruik om bijv. de weg naar je innerlijke bron te gaan.


De bedoeling van dit meditatielabyrint is het met de beide wijsvingers te volgen terwijl de ogen gesloten zijn. Hierdoor wordt het een contemplatieve oefening die mogelijk inzichten geeft of waardoor de antwoorden in jezelf naar boven kunnen komen. Sta jezelf toe tijdens de oefening te voelen. Voel wat het bewandelen van het labyrint met je doet. Gaat rechts en links gemakkelijk samen? Waar raak je de weg kwijt? Is het makkelijk om in de kern te blijven? Is er verschil tussen de heen- en de terugweg? En vul zelf maar verder aan.


Een labyrint is een weg die altijd uitkomt in het centrum, weliswaar met onverwachte wendingen. Hoe dan ook: in een labyrint vind je altijd je weg. Het gaan van een labyrint heeft drie fases:

1. De weg naar binnen (het loslaten)

2. Het centrum (ontvang wat er te ontvangen is)

3. De weg naar buiten (sta toe en neem mee om te manifesteren)

De weg naar binnen komt overeen met het vrouwelijk. We sluiten af wat is geweest en nemen tijd om te bezinnen. We gaan daarvoor naar binnen. Aangekomen in het centrum, de kern, nemen we dan ook daadwerkelijk de tijd om te bezinnen en te bezien wat het doet om daar te zijn. Dan laten we het oude achter, ontvangen het nieuwe en nemen dat mee naar buiten. Met de mannelijke energie die daarbij hoort kunnen we in de wereld het nieuwe manifesteren.


Omdat je de oefening doet met beide handen worden ook beide hersenhelften congruent (beide hersenhelften werken beter samen). Dat is een mooi bijkomend voordeel van het werken met het meditatielabyrint. Voor meer informatie over dit fenomeen verwijzen wij u naar de informatie behorende bij de ‘luie acht’.


Afmetingen meditatielabyrint: 40 x 20 x 2 cm.

Trefwoorden: Meditatie, Mental Coach, Personal Coaching, Persoonlijke Ontwikkeling, Spirituele Groei