Sessie lichaamswerk Rosenmethode

Sessie lichaamswerk Rosenmethode van Ohm Praktijk

Door: Ohm Praktijk  22-03-2011
Trefwoorden: Gezondheidszorg, Persoonlijke Ontwikkeling, Natuurgeneeskunde

Aan de Rosenmethode ligt de relatie tussen spierspanning,  adem en emoties ten grondslag.

Spierspanningen ontstaan in het lichaam door psychische belasting of beïnvloeding door bijv. ongevallen, ziektes, emotionele beschadiging en mishandeling. Deze ervaringen worden in het lichaam opgeslagen als ze onverwerkt blijven of verdrongen worden en leiden tot verhardingen en blokkades. Hierdoor kunnen stress en depressies ontstaan en ook een veelvoud aan ziektes, die zich vaak pas jaren later openbaren.


Het verloop van een sessie wordt door de beweging van de adem bepaald – de cliënt laat zich hierop naar de bron van zijn heelheid brengen.

De Rosenmethode maakt het mogelijk door zachte, bedachtzame aanraking een emotionele en lichamelijke ontspanning te bereiken, die de mogelijkheid schept om diep toegang te krijgen tot zichzelf.


Verborgen gevoelens, herinneringen en beelden worden wakker en worden voor het bewustzijn toegankelijk door invoelende verbale begeleiding. Daarbij helpt het u om de oorzaak van de symptomen te erkennen, spanning los te laten en het onverwachte over uzelf te ervaren en te leven naar uw potentiële mogelijkheden.


Door de samenhang tussen spierspanning, ademhaling en emoties opent de Rosenmethode de deur naar meer levensvreugde. Gewoontepatronen worden doorbroken, verhardingen worden zacht. Zelfreflectie en zelfaanname kan ook in het dagelijks leven de weg zijn om uzelf te hervinden.

Trefwoorden: CAM therapeut, Gezondheidszorg, Lichaamswerk, Natuurgeneeskunde, Persoonlijke Ontwikkeling,