Kliniek ViaSana gebruikt nieuwe innovatieve koeltherapie bij kniepatiënten

Door: Kliniek Viasana  19-06-2009
Trefwoorden: Kliniek, Koelsysteem, Knieprothese

Sterke vermindering van pijn tijdens revalidatieproces
Het plaatsen van een knieprothese is een grote operatie en kan gepaard gaan met zwelling, bloeduitstortingen en pijn. Door de nieuwe koeltherapie worden deze zaken sterk verminderd en soms zelfs voorkomen. Ook is het kniegewricht na de operatie makkelijker te bewegen, waardoor de patiënten sneller kunnen starten met het revalidatieproces.

Patiënten zeer enthousiast
Hoewel het koelsysteem standaard alleen de eerste 24 uur wordt gebruikt zijn de eerste patiënten dermate positief dat zij het systeem tijdens hun gehele verblijf wensen te gebruiken. Door de positieve reacties bekijkt ViaSana de mogelijkheden om de koeltherapie ook bij andere behandelingen te gebruiken zoals bij schouderoperaties, andere knieoperaties en plastisch chirurgische operaties zoals ooglidcorrecties.

Gereguleerd koelen
Het grote voordeel van het koelsysteem is dat het bestaat uit een compacte koel-, verwarmingsgenerator waarbij een per graad nauwkeurig geregelde koelwatercirculatie plaatsvindt. Zo kan de temperatuur voor een bepaalde tijdsduur of zelfs continu exact op de juiste temperatuur van 15ºC ingesteld worden.

Te sterke koeling niet goed
Koelen met ijs of ijspacks kan bijwerkingen geven omdat de temperatuur niet vast te stellen is. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat bij een te sterke afkoeling van onder de 15ºC het vocht niet goed wordt afgevoerd en het helingsproces verstoord wordt. Bij afkoeling tot onder de 10ºC wordt de bloeddoorstroming in de kleine bloedvaatjes dusdanig verstoord dat er geen bindweefselvorming plaatsvindt en er zelfs helemaal geen genezing plaatsvindt. Daarom moet men bij het koelen na een harde val altijd een handdoek tussen het ijs en de wond houden.

Trefwoorden: Kliniek, Knieprothese, Koelsysteem, Nieuweknie

Contact Kliniek Viasana

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share