Becker en Route66 zijn de winnaars van het navigatieevent

Door: Jakajima  23-10-2006
Trefwoorden: Navigatiesystemen

Forward to the Future of Navigation
Navigatie is zonder twijfel één van de meest ingrijpende en zichtbare toepassingen van de huidige mobiele telecommunicatietechnologie. Jakajima BV, het kennis- en informatieplatform voor het Telecom, ICT en CE kanaal in de Benelux en uitgever van autoConnect en Connexie (België/Luxemburg), bracht op 18 Oktober voor de tweede keer een 200-tal geïnteresseerden uit dit vakgebied en de pers samen om over dit zeer actuele onderwerp van gedachten te wisselen op basis van een rally en een seminar.

Navigation now, de rally
21 teams hadden zich ingeschreven om met auto’s, oldtimers, 4W drives en exotische cabrio’s in twee etappes te genieten van de bosrijke en landelijke omgeving rond Veldhoven. De etappe Noord, volledig in Nederland, was goed voor 120 km. ’s Namiddags leidde de zuidelijke etappe van 133 km. de deelnemers naar de parels van Belgisch Limburg, waaronder Postel en Balen.
Het resultaat van de rally werd bepaald door de behaalde score voor opdrachten, controlepunten en antwoorden op vragen die konden gevonden worden langs de opgelegde route. Tot zover ging het om een klassieke toeristische autorally. De link naar de huidige moderne navigatiesystemen werd gelegd zodra de kortste afstand moest gereden worden, maar ook door het testen van deze systemen.
Voor elke etappe kreeg ieder team een navigatiesysteem dat ze in het verleden nooit gebruikt hadden. Een totaal van 16 beoordelingspunten werd samengeteld om tot een totaalscore per systeem te komen.
De scores die wij in deze tabel publiceren stellen de ongezouten mening voor van gebruikers, lezers van onze bladen en daardoor actief in het kanaal, die nog nooit met het geteste systeem gewerkt hebben. Zij vertegenwoordigen als het ware de mening van een klant die de winkel met een nieuw navigatiesysteem verlaat, dit installeert en ermee begint te rijden.

Selectie
Met 21 geteste systemen hebben wij niet de pretentie te beweren dat wij het volledige marktaanbod hebben getest. Een blik op de tabel met de testresultaten volstaat echter om te zien dat wij de belangrijkste partijen aan een lifetest hebben onderworpen.

The Future of Navigation, het seminar
Minstens even belangrijk om weten is waar de markt naartoe gaat, welke systemen wij in de nabije en verre toekomst mogen verwachten. Aan een publiek van meer dan 100 deelnemers hebben specialisten hun mening gegeven, uitgelegd wat zij verwachten en waar zij mee bezig zijn. Vijf thema’s;

  • Kaarten
  • Hardware
  • Software
  • Infrastructuur
  • Services/entertainment

werden door een tiental sprekers (uit binnen- en buitenland) toegelicht.

De presentaties zijn te downloaden van www.navigatieevent.com.

De winnaars
Voor de navigatiesystemen behaalde de Becker Trafic Assistance II de hoogste globale gestandaardiseerde score met 78,9%. Route 66 Chicago kreeg de vermelding “Beste Keus” wegens de hoge score en de beste prijs/kwaliteit prestatie.

Trefwoorden: Navigatiesystemen

Contact Jakajima

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share