CheapTickets op scherp na besluit wegvallen vliegtax

Door: Cheaptickets  09-05-2009


CheapTickets op scherp na besluit wegvallen vliegtax 26/03/2009

Marktleider online ticketverkoop CheapTickets.nl ziet haar tevredenheid over het wegvallen van de vliegtax per 1 juli a.s. overschaduwd door de practische implementatie. Vooral voor reeds geboekte en betaalde tickets. CheapTickets.nl CEO Raymond Vrijenhoek stelt: ‘Natuurlijk wordt er intussen zeer hard achter de schermen gewerkt aan een practische oplossing. Maar wat die oplossing ook is, het wordt een ‘hell of a job’. De komende tijd moeten we onderzoeken wat we precies gaan doen. We horen graag eerst wat de airlines beslissen te gaan doen. Wat ons betreft is het uitgangspunt dat onterecht al betaalde vliegtax voor vertrekken vanaf 1 juli a.s. volledig wordt terugbetaald aan de consument. Vandaar dat wij ook direct een “vliegtax-teruggeef-garantie” hebben geïntroduceerd. Reizigers krijgen gegarandeerd hun eventueel onterecht betaalde vliegtax terug, zodra de teruggeef procedure van de airlines bekend is geworden. Klanten kunnen dus boeken zonder risico’.

Wel impuls, geen redding
Vrijenhoek betwijfelt of de afschaffing van de vliegbelasting, ooit gepresenteerd als een milieuheffing, nu de geprezen redding is voor de tegenvallende boekingen in de reisbranche. ‘Tegelijk heb ik het gevoel dat in de commentaren vanuit de politiek de impact wordt gebagatelliseerd. De heffing als zodanig mag beperkt zijn, echter de luchtvaart is een zeer prijsgedreven sector. Tegelijk hebben we moeten constateren dat de aanzienlijke heffing van      € 45 op niet-Europese bestemmingen er mede voor heeft gezorgd dat het consumentengedrag voor ver-bestemmingen wezenlijk is veranderd’, zo stelt hij. Vrijenhoek is te spreken over het feit dat er nu ook eens positief nieuws is voor de reiziger die vanuit Nederland wil vertrekken. Hij is van mening dat het actief analyseren van de kostenstructuur van Schiphol en de (on-line) kostenvergelijking met concurrerende buitenlandse vliegvelden een goede zaak is. Zeker nu dit zowel door Schiphol als de politiek tot prioriteit is gemaakt. Op de website van CheapTickets.nl kunnen klanten overigens zelf on-line zo’n vergelijk maken.

Over CheapTickets
CheapTickets werd in 2001 opgericht door de Beins Travel Group en startte op de Nederlandse markt met CheapTickets.nl. Met een behaalde jaaromzet van € 150 miljoen in 2008 is het bedrijf in Nederland marktleider op het gebied van online verkoop van Vliegtickets, accommodaties, huurauto’s en pakketreizen. In 2007 werd de Duitse website CheapTickets.de gelanceerd met een call center in Saarbrücken. Naast de kantoren in Nederland en Duitsland, heeft het bedrijf ook een vestiging op Curaçao.


Bron:http://www.cheaptickets.nl/pers.cfm?CurrentPressPage=Berichten&PressMessage=89