Nieuw, Zwaluw Windowseal Plus, universeel overschilderbaar, eenvoudig te verwerken!

Nieuw, Zwaluw Windowseal Plus,  universeel overschilderbaar, eenvoudig te verwerken! van Den Braven Sealants

Door: Den Braven Sealants  01-02-2006
Trefwoorden: Bouw, Kitten

Zwaluw Windowseal-P is één van de meest bekende beglazingskitten op de Nederlandse markt.
Vanaf de introductie in 1989 wordt het product door een groot deel van de Nederlandse glasplaatsers succesvol ingezet. Met name door de zeer eenvoudige verwerking van het product is het een begrip geworden.
De uitdrukking “Droog Afmesbaar”,die tegenwoordig door iedere fabrikant van kitten wordt gebruikt, is ontstaan bij de introductie van Zwaluw Windowseal.

Door de opkomst van watergedragen verven is de vraag naar universeel overschilderbare beglazingskitten de laatste jaren groter geworden.
In het leveringsprogramma van Den Braven Sealants is er keuze uit een tweetal hoogwaardige beglazingskitten die universeel overschilderbaar zijn, te weten; Zwaluw Hybriseal 2PS en Zwaluw Spurflex 25.
Beide producten worden toegepast op projecten waar hoge eisen worden gesteld aan overschilderbaarheid. De glaszetter zal echter ervaren dat de verwerking van deze producten minder eenvoudig is en droog afmessen in veel gevallen niet mogelijk is. Ook zijn deze producten temperatuursgevoelig waardoor met name in de winterperiode meer kracht nodig is om het product te kunnen verspuiten. Onder deze omstandigheden kiest de glaszetter vaak voor alternatieven waarbij de verwerking de voorkeur krijgt, ten koste van de overschilderbaarheid, met alle risico’s van dien.

Droog afmesbare beglazingskitten zijn over het algemeen uitsluitend overschilderbaar met synthetische (Alkydhars) verven.
Den Braven Sealants is er na langdurige laboratoriumontwikkelingen in geslaagd om de droogafmesbare Zwaluw Windowseal-P universeel overschilderbaar te maken!

Wij zijn er van overtuigd dat dit bij de glaszetter als muziek in de oren zal klinken!
Deze nieuwe ontwikkeling is door Den Braven Sealants bekroond met de naam Zwaluw Windowseal Plus.


Omdat de al dan niet overschilderde kitvoeg voor een deel tussen het glas zichtbaar blijft en de beglazingskit in veel gevallen niet wordt overschilderd, heeft Den Braven tevens besloten om het leveringsprogramma uit te breiden met een vijftal veel gevraagde kleuren.

Hierdoor zal het product als volgt beschikbaar zijn:
Kokers 310 ml.: transparant, wit, crémewit 9001, grijs, blauw 5011, rood 3005, groen 6009, bruin en zwart.
Worsten 600 ml.: wit, grijs, bruin en zwart.
Overige kleuren kunnen eventueel op aanvraag worden gemaakt.

Trefwoorden: Bouw, Kitten

Contact Den Braven Sealants

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share