gehard glas

Door: ES Montage  27-01-2013
Trefwoorden: Montage, Deuren, Op Maat

Gehard glazen deuren

 

Glazen taatsdeuren

Deze glazen deuren op een vloer- of bovenveer gaan uit zichzelf dicht en werken op oliedruk.
Dit wordt zowel toegepast als entreedeur voor winkel- en kantoorpand of als binnendeur in uw woning.

 

Glazen deuren op scharnieren 

Toegepast als douchedeur of binnendeur in uw woning. In plaats van uw standaard houten deur kunt u kiezen voor een vol hardglazen binnendeur. Dit is in zowel een heldere als matte uitvoering te leveren.

 

Glazen schuifdeuren 

Hiervoor zijn verschillende systemen toepasbaar. Zo zijn er schuifdeuren waarbij de wielen binnenin de rail lopen. Deze glazen schuifdeuren worden vaak gebruikt als in- of onderbouwsysteem. Tevens zijn er glazen schuifdeuren waarbij de wielen op de rail lopen. Deze worden meestal gebruikt voor tegen de (glas)wand. Hierbij kunt u denken aan het Dorma Manet systeem waarbij het rvs glasbeslag op een rvs buis rolt.

 

Volglazen vouw- schuifwanden

 

Dorma HSW wanden 

Deze glazen schuifwanden kan men per deel in een parkeerstelling schuiven zodat een wand van bijvoorbeeld 15 meter in zijn geheel of gedeeltelijk opengezet kan worden. Hierbij kunt u denken aan een glazen winkelpui of als afscheiding van 2 ruimtes. Deze glazen schuifwanden zijn zowel handmatig als elektrisch en in diverse uitvoeringen leverbaar.

 

Dorma FSW wanden 

Dit zijn glazen vouwwanden (harmonica effect) die onderling verbonden zijn en gaan in tegenstelling tot de HSW-wand in zijn geheel in een keer open en bestaat uit minimaal 2 en maximaal uit 8 glazen panelen. Deze glazen vouwwanden zijn alleen handmatig en in verschillende uitvoeringen leverbaar.

 

Bij beide handmatige systemen is een extra geleiding op de vloer niet nodig, zodat de vloer ongedeeld gelegd kan worden.

 

Hardglazen wandbekleding

 

Ook voor de glazen wandbekleding wordt gehard glas gebruikt. Dit maakt het mogelijk gaten in het glas te boren om leidingen door te voeren of stopcontacten te plaatsen.

De wandbekleding wordt vaak gebruikt als achterwand in de keuken, douche of toilet en is in elke denkbare kleur te realiseren in zowel glanzende als matte uitvoering. Dit biedt het voordeel dat dit een naadloze bekleding is, die gemakkelijk te onderhouden is. Een dergelijke wandbekleding is maatwerk. Ze kan pas worden opgemeten nadat bijvoorbeeld de keuken volledig is geplaatst.

Tevens is het mogelijk om in plaats van een egale kleur krasvaste prints te maken op het glas. Deze techniek is zowel binnen als buiten te gebruiken. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan full color prints en foto’s. De maximale afmetingen van een glaspaneel met krasvaste prints bedragen 2.80 x 1.60 meter.

 

Beloopbaar glas

 

Met een glazen vloer maakt u een adembenemende indruk. Glas wordt steeds vaker toegepast als vloer. Of het nu gaat om een gedeelte van een vloer, een loopbrug, of een compleet glazen trap, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.
Beloopbaar glas in de vorm van een glazen vloer zorgt voor een hoge transparantie, een natuurlijke bron van daglicht diep in het gebouw en een moderne uitstraling.

De glazen vloer bestaat uit meerdere lagen glas (gehard/ongehard) die door middel van een folie aan elkaar zijn verlijmd (lamineren).
Afhankelijk van de gebruiksomgeving zal de glasopbouw en bijbehorende samenstelling bepalend zijn. De glazen vloer is zowel in een transparante, matte of dekkende uitstraling te leveren al dan niet voorzien van een anti-sliplaag.

 

Glazen ballustrades

 

In lijn met de glazen traptreden kan ook de leuning in glas. Het gelaagd glas kan zwevend in een u-profiel worden geplaatst of met meerdere puntbevestigingen. Balustrades van gehard gelaagd glas waardoor men een zeer ruimtelijk effect bewerkstelligt.

Altijd last van de wind als u in de tuin zit, en/of u wilt geen houten schutting neerzetten omdat u een ruimtelijk effect wilt behouden?
Dan is er de mogelijkheid om een constructie neer te zetten waarin glas centraal staat.

Trefwoorden: Deuren, Glazen, Hardglas, hardglazen, Montage, Op Maat,