Afdekluiken van Staka

Afdekluiken van Staka van Staka

Door: Staka  18-07-2008
Trefwoorden: Luiken, Dakluik, Vloerluiken

De afdekluiken als opbouwluiken zijn uitgevoerd met een robuust aluminium frame (dikte 10 mm), een roestvast stalen handgreep, een slotoog en twee knevelsluitingen, inclusief knevelsleutel. Omdat de afdekluiken voorzien zijn van een aluminium 5-traansplaat deksel (dikte 5/6½ mm) én van gasdrukve(e)r(en) zijn ze licht bedienbaar. Daarnaast zijn de afdekluiken optimaal veilig in gebruik dankzij de zeer sterke RVS 304 valroosters. Verder zijn ze compleet stankdicht uitgevoerd met een neopreen afdichtingrubber, gemonteerd in een u-profiel. Alle draaiende delen van de afdekluiken zijn in roestvast staal uitgevoerd en voorzien van nylonringen.

De afdekluiken als instortluiken zijn uitgevoerd in een RVS frame met een aluminium 5-traansplaat (dikte 5/6½ mm) of RVS 1-traansplaat (dikte: 3/4½ mm) deksel. De afdekluiken beschikken over een zeer sterk valrooster en knevelsluitingen inclusief knevelsleutel. Het robuuste RVS frame bestaat uit een gezet profiel van 100 x 100 x 2 mm. Verder zijn de afdekluiken stankwerend uitgevoerd door middel van een neopreen afdichtrubber. Uitvoeringen met een scharnierend deksel worden voorzien van (een) gasdrukve(e)r(en) waardoor het gemakkelijk te bedienen is. De instortluiken zijn onder andere leverbaar als zwaar belastbare luiken volgens NEN-EN 124. Zo zijn er de B125 luiken, D400 luiken en E600 luiken die belastbaar zijn tot respectievelijk 12½, 40 en 60 ton.

Door de jarenlange ervaring met het produceren van luiken kan Staka zich met recht een expert noemen dit gebeid. Deze expertise heeft Staka vaak ingezet bij speciale, maatwerk, aanvragen van verschillende opdrachtgevers. Hierdoor kunnen de luiken voor verschillende toepassingen worden ingezet. Zo kunnen door een kleine aanpassing de afdekluiken bijvoorbeeld ook dienen als vluchtluik voor ondergrondse tunnels en worden er RVS dakluiken geproduceerd die ook dienen als vluchtluik naar het dak.

Trefwoorden: Afdekluiken, Aluminium Luiken, B125 Luiken, Belastbare Luiken, D400 Luiken, Dakluik, Dakluiken, E600 Luiken, Instortluiken, Luiken, Putluiken, Rvs Luiken, Staka, Valrooster, Valroosters, Veiligheidsroosters, Vloerluiken, Vluchtluiken,