Vos Logistics bouwt het grootste hightech logistiek platform in het Midden Oosten

Door: Vos Logistics Oss  01-06-2006
Trefwoorden: Bouw, Logistiek, Hightech Logistiek Platform

Vos Logistics bouwt het grootste hightech logistiek platform in het Midden Oosten Oss, 1 juni 2006 Op maandag 22 mei 2006 heeft Vos Logistics een 25-jarig contract van 170 miljoen euro ondertekend voor het ontwerp, de bouw en operatie van een hightech logistiek platform van ruim 100.000 m² in Mesaïeed (Qatar). Het platform, de tot nu toe grootste in zijn soort in het Midden Oosten, komt direct aan de Perzische Golf te liggen en is met een pijpleiding direct aan de productie site van Qatofin verbonden. Vos Logistics zal hiermee verantwoordelijk zijn voor de terminal handling en het intern transport van Qatofin’s LLDPE granulaten.
De nieuwe Vos Logistics vestiging van ruim 100.000 m², zal bestaan uit 55.000 m² opslagruimte, 14.500 m³ silo opslag, twee volautomatische en verplaatsbare verpakkingslijnen, 20 laaddokken en een container op- en overslag met een capaciteit van 1000 teu. Met deze activiteiten zullen 70 arbeidsplaatsen ontstaan. Het platform zal eind 2008 operationeel zijn.
Met de bouw van dit logistieke platform speelt Vos Logistics verder in op de verschuiving van de petrochemische productievolumes naar Oost Europa en het Midden Oosten. Het platform in Qatar zal als dienen basis voor de verdere ontwikkelingen in West Azië en andere continenten. Vos Logistics realiseerde al eerder logistieke platformen in o.a. Plock (Polen), Terneuzen, Born, Nuth (NL), Feluy (BE) en Wesseling (DUI). Daarnaast heeft Vos nog een aantal logistieke silo platforms ten behoeve van de dienstverlening aan de petrochemische industrie verspreid over Europa.

Over Qatofin:
Qatofin is in 2002 ontstaan uit een joint venture tussen Total, Qatar Petrochemical Company (Qapco) en Qatar Petroleum (QP). Qatofin bouwt in Qatar een nieuwe stoomkraker met een jaarlijkse productie van 1,3 miljoen ton van onder andere ethyleen. Daarnaast wordt een platform ten behoeve van de productie van polyethyleen gerealiseerd. Deze zal vanaf 2009 een capaciteit van 450.000 - 600.000 ton per jaar hebben.

Trefwoorden: Bouw, Hightech Logistiek Platform, Logistiek,

Contact Vos Logistics Oss

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share