Strootman Group verwent egels met pallet smeuïg kostje

Strootman Group verwent egels met pallet smeuïg kostje van Strootman Group BV

Door: Strootman Group BV  11-08-2009

Oudenbosch, augustus 2009 – Strootman Group, groothandelaar in verbruiksgoederen in A-merk artikelen, doneert een pallet met diervoeding aan de egelbescherming in Naarden. Strootman ziet het als een donatie die verder reikt dan enkel een gift, “ik zie overeenkomsten tussen de egel en Strootman”, aldus Marc-Jan Uithol, Commercieel Directeur van de organisatie.

Op welke wijze hij overeenkomsten ziet, legt hij als volgt uit: “Ken je het verhaal van de vos en de egel? Dag in, dag uit probeert de vos de egel in de val te lokken. De vos, snel, sluw en knap als hij is, bedenkt talloze ingewikkelde strategieën om zijn prooi, de egel, te vangen. De egel daarentegen waggelt wat rond, houdt het simpel en draagt zorg voor een maaltijd voor zijn familie. Telkens opnieuw probeert de vos de egel te pakken te nemen. En keer op keer rolt hij zich op en transformeert in een bol met scherpe stekels waardoor de vos geen schijn van kans maakt. Elke dag vindt er een variant op dit gevecht plaats en ook al is de vos veel slimmer, de egel wint altijd.

De gedachtegang van onze strategie is hetzelfde: door simpel denken en inspelen op de markt, is ons bedrijf Strootman Group toevallig ontstaan. Net als egels hebben we een middel gevonden waarbij de complexe wereld tot een centraal idee, een basisprincipe dat alles verenigt en stuurt, wordt teruggebracht. In ons geval is de strategie ontstaan doordat Henk Strootman in de jaren negentig een mooie, grote hoeveelheid zoetwaren van een A-merk fabrikant aangeboden kreeg. Dit aanbod van zoetwaren was zo groot dat hij het niet in zijn eigen winkel kon verkopen. De oplossing was snel gevonden: hij ging het verkopen aan retailers en kanalen waaraan de A-merk fabrikant zelf niet verkocht. Nu bijna twintig jaar later is Strootman Group groot geworden door deze zelf-uitgevonden business.

Toen Marc-Jan Uithol laatst benaderd werd met de vraag om de egelbescherming te sponsoren door middel van een schenking van diervoeding in blik, hoefde hij niet lang na te denken en liet een pallet met het smeuïge goedje opsturen naar Naarden. “Dat de egels er maar van mogen smullen”, voegt Marc-Jan Uithol als laatste toe.

Voor meer informatie over Strootman Group B.V. zie ook: www.strootman.com