Altijd Jong te gast bij Ultraspring en Watercompany

Altijd Jong te gast bij Ultraspring en Watercompany van Ultraspring waterontharders

Door: Ultraspring waterontharders  14-02-2013
Trefwoorden: Gezondheid, Waterontharder, Waterontharders

Zondag 9 december is in het RTL4 programma Altijd Jong één van de onderwerpen een heuse waterproeverij. Altijd Jong is een wekelijks programma in de vorm van een magazine: Wekelijks terugkerende items met andere thematiek. ‘Altijd Jong’ kun je alleen zijn wanneer je meerdere aspecten van een mensenleven onderzoekt en toepast. Daarom tref je in elke uitzending gedegen wetenschappenlijk en proefondervindingrijk onderzoek op het gebied van gezondheid, vitaliteit en gelukkig worden, zijn en blijven. Water is daarbij een belangrijk onderwerp. Winston Post bezocht Ultraspring en Watercompany en proefde dat het ene water het andere niet is.

Mineralen in water bepalen de smaak

Mineralen bepalen de smaak van water, dat ondervond ook Winston Post. In de waterproeverij zijn eerst een aantal flessen bron en mineraalwater geproefd variërend van mineraalarm tot mineraalrijk water. Winston vond het opvallend dat daarbij zo veel smaakverschil zat in het water. In het voorgesprek had hij nog aangegeven dat de 'Dames van K3' allemaal hun eigen water dronken. Water is toch water? Na de waterproeverij was deze mening bij gesteld, er zitten toch wel degelijk verschillen in de verschillende soorten water. Als de mineralensamenstelling van water anders is, is dus ook de smaak van dat water anders. 

Smaak van kraanwater aanpassen

Als je fan bent van een bepaalde smaak water hoeft dat helemaal niet uit een dure fles bronwater te komen. Als laatste liet Robert Moorman Winston een glas kraanwater proeven dat was behandeld door een van onze waterfilters. Een reverse osmose waterfilter filtert niet aleen schadelijke stoffen uit het water, maar ook de mineralen. Zo proef je bij dit behandelde water geen verschil met het Belgische bronwater waar wij de waterproeverij mee begonnen waren. Overigens ook een waterontharder van ons zal de smaak van water positief beïnvloeden.

Altijd Jong op RTL4

De aflevering van Altijd Jong met onze waterproeverij zal op 9 december worden uitgezonden om 15:20. De herhaling zie je op zaterdag 15 december om 12:00 ook op RTL4.

Trefwoorden: Gezondheid, Kalkwater, Kraanwater, Waterontharder, Waterontharders,

Contact Ultraspring waterontharders

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Ultraspring waterontharders

Het regeneratieproces van een waterontharder van Ultraspring waterontharders thumbnail
14-02-2013

Het regeneratieproces van een waterontharder

Tijdens het regeneratieproces van een waterontharder wordt het opgeslagen kalk verwijdert uit het hars zodat de waterontharder weer kalk op kan nemen uit het leidingwater. Dit proces heet regeneratie en vindt geheel automatisch plaats. Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens de regeneratie?


Roosendaal en haar omgeving krijgen zacht water van Ultraspring waterontharders thumbnail
13-02-2013

Roosendaal en haar omgeving krijgen zacht water

Zacht water door een waterontharder van Ultraspring. Roosendaal en omgeving reageert massaal op de aanbieding.


Thee drinken met osmosewater van Ultraspring waterontharders thumbnail
13-02-2013

Thee drinken met osmosewater

Bij Koffie & Ik schenken ze thee met heerlijke aroma's. Deze aroma's komen hier helemaal tot hun recht met de RO systemen van Ultraspring.


Minder kosten met een waterontharder van Ultraspring waterontharders thumbnail
13-02-2013

Minder kosten met een waterontharder

Een waterontharder verdient zichzelf binnen 5 jaar terug. Met zacht water gaan de huishoudelijke apparaten langer mee, verbruiken minder stroom en er is de helft minder nodig aan wasmiddelen.