Minder kosten met een waterontharder

Minder kosten met een waterontharder van Ultraspring waterontharders

Door: Ultraspring waterontharders  13-02-2013
Trefwoorden: Waterontharder, Waterontharders, Hard Water

Een waterontharder in huis heeft veel voordelen. Zo stroomt er zacht water door alle leidingen en tappunten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchewanden en de thee smaakt beter zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het water. Maar verdient een waterontharder zichzelf wel terug of kost het alleen maar geld?

Hoe hard is het water in Nederland? 

Over het algemeen stroomt er hard water met veel calcium en magnesium uit de kraan. Alle waterbedrijven in ons land leveren water met een hardheid tussen de 5,6 en 14 dH. De gemiddelde hardheid van water in Nederland is 9dH. De benaming dH staat voor Duitse graden. 
0 tot 4 dH = heel zacht water
4 tot 8 dH = zacht water
8 tot 12 dH = gemiddeld water
12 tot 18 dH = vrij hard water
18 tot 30 dH = hard water

Minder kosten met een waterontharder

Kalkrijk water veroorzaakt kalkaanslag in huis. Dit is vaak zichtbaar op kranen, tegels en de douchewand maar dit zit ook in de waterleidingen, de boiler, espressoapparaat, wasmachine etc. Een waterontharder verandert hard leidingwater in zacht kalkvrij water. Door het gebruik van een waterontharder verdwijnen de isolerende kalklagen op uw huishoudelijke apparaten waardoor zij efficiënter hun werk kunnen doen en langer mee gaan. 

Zacht water bevordert de werking van wasmiddelen. Hiermee kan gemakkelijk 50% bespaard worden op zeep, shampoo, badschuim en afwasmiddelen. Wanneer er met zacht water evenveel wasmiddel in de wasmachine wordt gedaan als bij hard water ontstaat er veel meer schuim. Daarnaast maakt de waterontharder kalkverwijderaars en vaatwaszout overbodig. 

Een waterontharder verdient zichzelf binnen 5 jaar terug. Dit komt doordat er minder wasmiddelen gekocht hoeven te worden, het energiegebruik gaat omlaag doordat huishoudelijke apparaten minder energie nodig hebben om goed te functioneren en hoeven minder vaak vervangen te worden. Bovendien houdt u meer vrije tijd over voor leuke dingen.

Trefwoorden: Hard Water, Kraanwater, Softflo waterontharder, Ultrasoft waterontharder, Waterontharder, Waterontharders,

Contact Ultraspring waterontharders

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Ultraspring waterontharders

Het regeneratieproces van een waterontharder van Ultraspring waterontharders thumbnail
14-02-2013

Het regeneratieproces van een waterontharder

Tijdens het regeneratieproces van een waterontharder wordt het opgeslagen kalk verwijdert uit het hars zodat de waterontharder weer kalk op kan nemen uit het leidingwater. Dit proces heet regeneratie en vindt geheel automatisch plaats. Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens de regeneratie?


Altijd Jong te gast bij Ultraspring en Watercompany van Ultraspring waterontharders thumbnail
14-02-2013

Altijd Jong te gast bij Ultraspring en Watercompany

Winston Post van het programma 'Altijd Jong' heeft bij Ultraspring een heuse waterproeverij gehouden, bekijk onze uitzending voor de smaak van water.


Roosendaal en haar omgeving krijgen zacht water van Ultraspring waterontharders thumbnail
13-02-2013

Roosendaal en haar omgeving krijgen zacht water

Zacht water door een waterontharder van Ultraspring. Roosendaal en omgeving reageert massaal op de aanbieding.


Thee drinken met osmosewater van Ultraspring waterontharders thumbnail
13-02-2013

Thee drinken met osmosewater

Bij Koffie & Ik schenken ze thee met heerlijke aroma's. Deze aroma's komen hier helemaal tot hun recht met de RO systemen van Ultraspring.