Thee drinken met osmosewater

Thee drinken met osmosewater van Ultraspring waterontharders

Door: Ultraspring waterontharders  13-02-2013
Trefwoorden: Osmose water, Aqua Principio ll, Aqua Principio lll,

Bij Koffie & Ik in Utrecht maken ze thee met Osmose water. Met Reverse Osmose water heb je een heldere thee zonder aanslag op thee kommetjes en zeefjes. Thee van osmose water is niet alleen bestemd voor de horeca maar ook voor thuis.

Niet alleen heldere maar ook lekkere thee

In Nederland beschikken we over een goede kwaliteit kraanwater. Het kraanwater in Nederland bevat zowel mineralen als calcium en magnesium. Dit is helemaal geen probleem totdat je er thee van gaat zetten. Door het calcium en magnesiumgehalte in het kraanwater komen de aroma's die in de thee zitten niet tot hun recht. Hierdoor smaakt de thee minder lekker, ruikt hij minder en is hij niet helder van kleur. 

De perfecte kop thee met osmose water

Het Reverse Osmose systeem haalt het calcium en magnesium uit het kraanwater waardoor er 'zacht water' overblijft. Dit water geeft de aroma's in de thee wel vrij waardoor de thee veel meer tot zijn recht komt, beter smaakt en erg zuiver is van kleur. Bij het International Tea & Coffee Academy in Zeewolde worden mensen opgeleid tot een ware theesommelier. Ook komen er bij het ITC dagelijks verschillende theesoorten binnen die net geoogst zijn om de kwaliteit van deze soorten thee te controleren. Omdat deze proeven overal op de wereld worden gehouden is er afgesproken om osmosewater te gebruiken. Dit omdat kraanwater niet overal op de wereld drinkbaar is. 

In de horeca wordt steeds meer gebruik gemaakt van RO systemen om de ideale kop thee klaar te maken. Ook voor thuis hebben wij met de Aqua Principio II en de Aqua Principio III prima systemen in huis om ook thuis de ideale kop thee te serveren.

Trefwoorden: Aqua Principio ll, Aqua Principio lll, Osmose water, RO Systeem,

Contact Ultraspring waterontharders

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Ultraspring waterontharders

Het regeneratieproces van een waterontharder van Ultraspring waterontharders thumbnail
14-02-2013

Het regeneratieproces van een waterontharder

Tijdens het regeneratieproces van een waterontharder wordt het opgeslagen kalk verwijdert uit het hars zodat de waterontharder weer kalk op kan nemen uit het leidingwater. Dit proces heet regeneratie en vindt geheel automatisch plaats. Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens de regeneratie?


Altijd Jong te gast bij Ultraspring en Watercompany van Ultraspring waterontharders thumbnail
14-02-2013

Altijd Jong te gast bij Ultraspring en Watercompany

Winston Post van het programma 'Altijd Jong' heeft bij Ultraspring een heuse waterproeverij gehouden, bekijk onze uitzending voor de smaak van water.


Roosendaal en haar omgeving krijgen zacht water van Ultraspring waterontharders thumbnail
13-02-2013

Roosendaal en haar omgeving krijgen zacht water

Zacht water door een waterontharder van Ultraspring. Roosendaal en omgeving reageert massaal op de aanbieding.


Minder kosten met een waterontharder van Ultraspring waterontharders thumbnail
13-02-2013

Minder kosten met een waterontharder

Een waterontharder verdient zichzelf binnen 5 jaar terug. Met zacht water gaan de huishoudelijke apparaten langer mee, verbruiken minder stroom en er is de helft minder nodig aan wasmiddelen.