Steun van omgeving noodzakelijk in strijd tegen overgewicht

Steun van omgeving noodzakelijk in strijd tegen overgewicht van Watercompany Waterkoelers

Door: Watercompany Waterkoelers  25-03-2013
Trefwoorden: Water, Automaten, Waterkoeler

Er zijn grote stappen gemaakt in de strijd tegen overgewicht. Dat toont de TNO Monitor 2012 in opdracht van het Convenant Gezond Gewicht aan. Kinderen tussen de 4 en 11 jaar bewegen nu meer waardoor nu 40 procent aan de fitnorm voldoet. In 2011 lag dit aantal nog op 32 procent. In 2012 heeft meer dan de helft van alle basisscholen activiteiten georganiseerd om overgewicht tegen te gaan. Ondanks deze winstpunten blijft de support van de sociale omgeving soms sterk achter. Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant Gezond Gewicht, riep bij de Nationale Balans Top in Den Haag ouders, kinderen en collega’s op elkaar te steunen om gezonder te gaan eten en meer te bewegen.

Meer steun uit omgeving nodig voor gezonde leefomgeving

Slechts 12 procent van de ouders van de 4 - 11 jarigen vindt het nodig dat hun kind meer gaat bewegen en 22 procent van de ondervraagde ouders vindt dat hun kind gezonder moet gaan eten dan het nu doet. Kinderen en volwassenen ervaren nog altijd weinig steun van hun ouders, vrienden, klasgenoten en collega’s om gezonder te gaan eten en meer te bewegen. ‘Sociale steun vanuit de directe omgeving is in ieders belang om de omgeving gezonder te maken. Maak de gezonde keuze, de makkelijke keuze’, aldus Rosenmöller. Het Convenant richt zich op een gezond aanbod in de school-, sport- en bedrijfskantine. De Nederlandse overheid streeft naar 100 procent gezonde schoolkantines in 2015. Afgelopen jaar hield meer dan de helft van de basisscholen en 40 procent van de middelbare scholen zich bezig met het voorkomen en tegengaan van overgewicht bij leerlingen. Dit is een lichte stijging ten opzichte van het jaar ervoor. Middelbare scholen realiseerden een toename door meer les te geven over gezondheid, meer aandacht aan bewegen te besteden en door een gezonder aanbod in de schoolkantine te organiseren.

Overgewicht blijft groot probleem

Het aantal mensen met overgewicht blijft erg hoog. De cijfers van het CBS 2012 wijzen uit dat 54 procent van de volwassen mannen overgewicht heeft, 43 procent van de vrouwen en 13 procent van kinderen en jongeren tot 20 jaar. Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opende de Nationale Balans Top, die dit jaar in het teken stond van Verlangen & Verleiden. ‘Mijn beleid is er in ieder geval op gericht dat jongeren een gezonde keus kunnen maken. Dit betekent onder meer dat goede lesprogramma’s worden gebundeld en programma’s zoals de Gezonde Schoolkantine verder worden ontwikkeld. Bovendien krijgt ook overgewicht bij jongeren de aandacht in het Nationaal Programma Preventie. Met extra middelen wil ik de komende jaren overgewicht bestrijden en een gezonde leefstijl stimuleren,’ aldus staatssecretaris Van Rijn.

Sociale steun van Watercompany

Watercompany zet haar beste beentje voor om het overgewicht onder jongeren terug te dringen door waterkoelers en watertappunten te plaatsen op scholen. Omdat jongeren volop in de groei zijn is een gezonde levensstijl erg belangrijk. Watercompany besloot het Handvest ‘Gezonder Voedingsaanbod Op Scholen’ te ondertekenen om de keuze uit gezonde voeding te vergroten. Water is namelijk gezond en kan bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Trefwoorden: Automaten, Kraanwater, Water, Waterkoeler, Waterkoelers

Contact Watercompany Waterkoelers

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Watercompany Waterkoelers

Acht tips om het drinken van water makkelijker te maken van Watercompany Waterkoelers thumbnail
03-06-2013

Acht tips om het drinken van water makkelijker te maken

Het drinken van voldoende water wordt met deze handige tips een stuk makkelijker.


Steeds meer frisdranken bevatten minder suiker van Watercompany Waterkoelers thumbnail
03-06-2013

Steeds meer frisdranken bevatten minder suiker

Steeds meer frisdranken bevatten minder suiker. Dit is een goede ontwikkeling om overgewicht tegen te gaan. Water drinken blijft toch de gezondste keuze.


Kleine aanpassingen zorgen voor toename gezonde consumpties van Watercompany Waterkoelers thumbnail
03-06-2013

Kleine aanpassingen zorgen voor toename gezonde consumpties

Na een paar kleine aanpassingen in de schoolkantine bleken leerlingen meer gezond voedsel te consumeren.


Hardere aanpak voor schoon leidingwater van Watercompany Waterkoelers thumbnail
25-04-2013

Hardere aanpak voor schoon leidingwater

In ons leidingwater komen steeds meer kleine deeltjes medicijnen, schoonmaakmiddelen en ongediertebestrijders gevonden. Het kost de zuiveringsmaatschappijen steeds meer werk om het water zuiver te houden.


Kinderen eten meer groenten door water bij de maaltijd van Watercompany Waterkoelers thumbnail
25-04-2013

Kinderen eten meer groenten door water bij de maaltijd

Uit onderzoek blijkt dat kinderen meer groenten eten wanneer zij water drinken bij het avondeten.


Beoordeel de horeca met KRNWTR app van Watercompany Waterkoelers thumbnail
09-04-2013

Beoordeel de horeca met KRNWTR app

De KRNWTR applicatie is beschikbaar in de App-store. Hiermee kan de gast de horeca beoordelen op kraanwatervriendelijkheid.


Koolzuur bestellen voor Grohe Blue waterkoeler van Watercompany Waterkoelers thumbnail
09-04-2013

Koolzuur bestellen voor Grohe Blue waterkoeler

Via de website van Watercompany kun je nu rechtstreeks Koolzuur flessen bestellen voor de Grohe Blue waterkoeler voor bedrijven en particulieren.


Watercompany in Het Groene Kantoor van Watercompany Waterkoelers thumbnail
26-03-2013

Watercompany in Het Groene Kantoor

Marieke Schoenmaeckers van Duurzaamheid op Kantoor heeft het boek ‘Het groene kantoor’ geschreven. Watercompany heeft ook een plekje gekregen in het boek met de duurzame koffiebonen.


Kraanwater Noord-Brabant in de horeca goed vertegenwoordigd in top 10 van Watercompany Waterkoelers thumbnail
26-03-2013

Kraanwater Noord-Brabant in de horeca goed vertegenwoordigd in top 10

Volgens de KRNWTR app is de provincie Noord-Brabant goed vertegenwoordigd in de top 10 kraanwatervriendelijke horecagelegenheden.


Winnaars Utrecht Kraanwater Challenge bekend van Watercompany Waterkoelers thumbnail
12-02-2013

Winnaars Utrecht Kraanwater Challenge bekend

De winnaars van de Utrecht Kraanwater Challenge zijn bekend. Het doel van deze wedstrijd om Utrechters bewuster te laten kiezen voor kraanwater.


Benefietdiner voor Energy4All groot succes van Watercompany Waterkoelers thumbnail
12-02-2013

Benefietdiner voor Energy4All groot succes

Op 28 januari werd door stichting Energy4All een benefietdiner georganiseerd om geld op te halen voor het onderzoek naar een medicijn tegen stofwisselingsziekten. Het diner heeft maarliefst € 29.500, - bij elkaar gebracht.


Watercompany wint Social Media Award Facility van Watercompany Waterkoelers thumbnail
12-02-2013

Watercompany wint Social Media Award Facility

Watercompany is winnaar van de Social Media Award Facility die werd gehouden op Vakbeurs Facilitair 2013.


Watertappunten op school van Watercompany Waterkoelers thumbnail
06-02-2013

Watertappunten op school

TNS Nipo heeft onderzoek gedaan waaruit blijkt dat leerlingen op scholen meer water zouden drinken wanneer water op een aantrekkelijke manier zou worden aangeboden.


De 15e Vakbeurs Facilitair was geslaagd van Watercompany Waterkoelers thumbnail
23-01-2013

De 15e Vakbeurs Facilitair was geslaagd

Watercompany stond dit jaar weer op Vakbeurs Facilitair. Niet alleen ons water maar ook onze koffie ging er goed in bij onze bezoekers.