Spouwmuur isolatie

Door: IsolatieNL  17-09-2012
Trefwoorden: Spouwmuurisolatie, Na isolatie

 Een spouwmuur bestaat uit een buitenmuur en een binnenmuur. Daartussen zit een ruimte van circa 6 cm, de spouw. De belangrijkste functie van de spouw is het voorkomen van regendoorslag. Door een opening in de buitenmuur staat de spouw in verbinding met de buitenlucht. Is uw woning gebouwd tussen 1930 en 1975? Dan is spouwmuurisolatie interessant voor u. Woningen gebouwd vóór 1930 hebben vaak geen spouwmuur. Woningen gebouwd ná 1980 hebben vaak al spouwmuurisolatie. Meestal door het aanbrengen van een isolerende minerale wollen deken of kunststofplaat tegen het binnenblad van de spouw.

Voordelen van spouwmuurisolatie
Geen koude-uitstraling meer van de muren. Een gelijkmatiger temperatuur van de ruimte. Geen onnodig warmteverlies meer. Minder hard stoken voor eenzelfde kamertemperatuur en dus fors op uw energierekening besparen. Geen schimmelvorming meer op uw binnenmuren. Het zijn zo maar wat voordelen van spouwmuurisolatie op een rijtje.

Spouwmuurisolatie: een rendabele investering
Investeren in spouwmuurisolatie is zeer rendabel: u bespaart namelijk tussen 9 en 11 m3 gas per geïsoleerde vierkante meter, per jaar! Dit resulteert in een beduidend lagere energierekening. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is ook relatief kort: in ongeveer drie jaar verdient u uw investering in spouwmuurisolatie terug. Een eventuele subsidie van de overheid of gemeente kan deze terugverdienperiode zelfs nog verkorten.

Trefwoorden: Na isolatie, Spouwmuurisolatie,

Andere producten en diensten van IsolatieNL

17-09-2012

Vloerisolatie

- Energie besparing - binnen  5 tot 8 jaar terugverdiend


17-09-2012

Dakisolatie

- energie besparing - binnen 8 jaar terug verdiend - Voorkomt houtrot