Personeelszaken uitbesteden?

Personeelszaken uitbesteden? van Hrm Advance

Door: Hrm Advance  31-12-2006

Personeelszaken uitbesteden?

Organisaties zijn voortdurend in beweging. Capaciteits-reductie, efficiencyverbetering en rendementsverhogende maatregelen zijn belangrijk voor vele organisaties. Uiteraard geldt dit ook voor de afdeling personeelszaken. Vaak moet deze afdeling zich 'lean and mean' organiseren en met een minimaal personeelsbudget opereren.

Anton Raaymakers creëert met zijn bedrijf een draagvlak waar ondernemers op terug kunnen vallen alsof het hun eigen afdeling personeelszaken is. Arbeidscontracten, fusies en reorganisaties zijn de dagelijkse bezigheden van ondernemer uit Raamsdonksveer.

HRM Advance BV is opgericht door Anton Raaymakers (41 jaar). Het bedrijf wil voor elke vraag op het gebied van Human Resources Management (HRM) een optimaal antwoord geven. Of het nu gaat om bijvoorbeeld personeelswerving, competentie management, outplacement of om advies bij herstructurering of ontslag. HRM Advance BV brengt expertise in om naast advisering, ook zorg te dragen voor de volledige implementatie van de overeengekomen opdracht. HRM Advance BV werkt voornamelijk voor middelgrote en grote ondernemingen in het gehele land.

Interim

De behoefte aan een interim oplossing kan ontstaan door complexe management- en organisatievraagstukken, een tijdelijke invulling van een vacature of door het feit dat een organisatie aan de vooravond van een reorganisatie staat. In uitvoerende, eindverantwoordelijke, beleidsbepalende of management functies voert Raaymakers interim HRM opdrachten uit. Dit is voornamelijk in sectoren zoals productie, industrie, logistiek en zakelijke dienstverlening.

Anton Raaymakers: "Geen organisatie is gelijk, daarom lever ik op elk bedrijf maatwerk. In overleg met de opdrachtgever bepaal ik de gewenste duur, doelstelling en het beoogde doel van de opdracht."

Legal

Gebruik maken van een advocaat voor juridisch advies op het gebied van arbeidsrechtelijke aangelegenheden is een kostbare zaak. Anton Raaymakers adviseert en ondersteunt ondernemers bij arbeidsrechtelijke vraagstukken. Dit altijd tegen een verantwoord tarief. Anton werkt samen met een gerenommeerd advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in arbeidsrecht, organisatie- en veranderingsvraagstukken. Anton: "Gebeurt er iets, dan pakt de ondernemer vaak direct de telefoon en belt hij zijn advocaat. De ondernemer kan mij ook bellen dan doe ik het voorwerk en handel merendeel van het werk af. De advocaat hoeft er dan maar voor een klein gedeelte aan te pas te komen en dat scheelt behoorlijk in de portemonee van de ondernemer."

Los van advies en inhoudelijke begeleiding bij bijvoorbeeld ontslagkwesties richt Raaymakers zich ook op het vroegtijdig signaleren en adviseren inzake juridische (arbeidsrechtelijke) risico's. Het komt voor dat een ondernemer een werknemer voor ontslag wil aanmerken. Iedere werkgever weet dat dit niet zo eenvoudig is. Belangrijk is hierbij dat er een goed personeelsdossier is opgebouwd. Hierin staan het (dis)functioneren van de werknemer en de activiteiten die de organisatie heeft ondernomen om het functioneren te bevorderen. Volgens Raaymakers is dossieropbouw het sluitstuk van goed management.

Werving & Selectie

Volgens Raaymakers wordt het in de nu aantrekkende arbeidsmarkt steeds moeilijker om geschikte medewerkers voor open vacatures te vinden. Gemiddeld genomen is slechts 15 procent van de arbeidspopulatie op zoek naar een andere werkkring. Werving & Selectie door HRM Advance BV biedt volgens Raaymakers uitkomst om die mensen te bereiken die geschikt zijn voor de open positie binnen de organisatie van de klant. Anton Raaymakers: "Het invullen van één vacature hoeft niet meer dan dertig tot veertig uur te kosten. Dit met een maximale een doorlooptijd van dertien weken. In deze tijd inventariseer ik het functieprofiel, selecteer de cv's en voer persoonlijk gesprekken met kandidaten. Zo kom ik aan een shortlist met kandidaten die ik aan de klant presenteer. " Raaymakers werkt op basis van 'no cure - no pay' en factureert uitsluitend de daadwerkelijk gewerkte uren en reiskosten.

Gebruik maken van de services van het Raamsdonksveerse bedrijf kan op basis van een vooraf overeengekomen uurtarief of projectprijs. Daarnaast kunnen bedrijven bij HRM Advance BV een abonnement afsluiten voor een aantal uren per periode. Met dit abonnement kunnen ze bij Anton terecht voor allerlei praktische en operationele vragen op het gebied van HRM. Handig voor ondernemers die geen eigen personeelsafdeling hebben!

Meer informatie: E-mail: [email protected]

Internet: www.hrmadvance.nl