Verzuimmanagement

Door: Hrm Advance  31-12-2006

Hoe kijk ik door de mooie plaatjes en praatjes heen?

Het selectieproces Dalkia uit Nieuwegein is een van de vier klanten die wij volgen in het kader van de rubriek ‘Door de ogen van de klant’. Dalkia koos onlangs voor VerzuimReductie als arbodienstverlener. Wij spraken met Anton Raaymakers en Dion Eekhuis. Anton is als interim manager P&O betrokken bij Dalkia. Als kersverse P&O Adviseur neemt Dion binnenkort het personeelsmanagement van Anton over.

Waarom was Dalkia op zoek naar een andere arbodienstverlener?

Wij waren niet tevreden over onze arbodienst. Ze waren niet proactief. Aandacht voor de beheersing van ons ziekteverzuim was onvoldoende en rapportages waren niet inzichtelijk. Eigenlijk kun je stellen dat het niet meer was dan een postbus naar het UWV.

Hoe zag jullie selectietraject eruit en wat waren jullie selectiecriteria?

In mei 2006 hebben we vijf bedrijven vergeleken. Zo keken we naar: scope van activiteiten, rapportageproces, teamgrootte, onafhankelijkheid van arbo-artsen, aantal klanten, prijs, reactiesnelheid binnen het selectieproces en referenties.

Wat verwachten jullie van een arbodienst?

Een arbodienst moet duidelijke lijnen, procedures en verantwoordelijkheden meehelpen uitzetten. Een werkelijk zieke medemerker moet zo vlug mogelijk gepaste hulp krijgen. De arbodienst moet medewerkers die de kantjes er vanaf lopen aanpakken en langdurig zieken re-integratieactiviteiten aanbieden. Wij hadden behoefte aan een partner die meedenkt en ons helpt om het ziekteverzuim zo laag mogelijk te krijgen én houden. Wij verwachten directe terugkoppeling na een ziekmelding en advies hoe wij hiermee om kunnen gaan.

Hoe selecteer je een nieuwe arbodienstverlener?

• Kies een partner die past bij je bedrijf. Wellicht kun je zaken zelf doen.

• Past de procedure van melding, opvolging en afmelding bij jouw organisatie.

• Is er een goede opvolgingsmodule (online status volgen en taken controleren).

• De prijzen zijn vrijwel gelijk op de markt. De kwaliteit van je partner moet doorslaggevend zijn.

• Er zijn veel nieuwe aanbieders in de markt. Vraag daarom referenties op.

Waarom is jullie keuze gevallen op VerzuimReductie?

VerzuimReductie leek ons een duidelijke, rechtlijnige en servicegerichte partner. Ook hun insteek dat werknemer én werkgever verantwoordelijk zijn past bij ons. Onze eerste indruk lijkt uit te komen; ons ziekteverzuimpercentage daalt. Administratief beheer en terugkoppeling zijn prima en het verzuimsoftwaresysteem is gebruikersvriendelijk. Daarnaast mogen wij rekenen op een goede service.

Over Dalkia

Dalkia is actief als technisch beheerder en installateur van gebouwtechnische installaties in alle sectoren. Het beheer omvat zowel de werktuigbouwkundige als de elektrotechnische tak van de diverse installatie-onderdelen. Dalkia telt zo’n vierhonderd werknemers, verspreid over zeven Nederlandse vestigingen.

Het vaktijdschrift over preventie, verzuim en reintegratie -Jaargang 2 -september 2006